OPSADA KOD ŠIBENIKA Trostruki ubojica pucao sam sebi u usta, daje znakove života

Foto: Index/Sibenik.in/Pixsell/Hrvoje Jelavić

U SRIJEDU su kod Šibenika ubijene tri osobe. Osumnjičeni Boris Luketa je nakon višesatne opsade Brodarice sam sebi pucao u usta.


Luketu se sumnjiči da je u srijedu poslijepodne u Brodarici, predgrađu Šibenika, ubio troje ljudi - supružnike Milku i Hakiju Keranovića te Ivana Bajića, nekadašnjeg tjelohranitelja i prijatelja pokojnog "kralja zagrebačkog podzemlja" Zlatka Bagarića. Supružnike Keranović ubio je u njihovoj kući, dok je tijelo Ivana Bajića pronađeno u automobilu ispred kuće.

Opsada kakva se ne pamti


59-godišnji Luketa je pobjegao s mjesta trostrukog ubojstva u crvenom Renault Cliu, a policija je naoružana dugim cijevima odmah blokirala Brodaricu. Nešto nakon 20 sati policija je javila kako je pronašla Luketin Clio, pri čemu je na suvozačevom sjedištu pronađeno i vatreno oružje, ali osumnjičenom za trostruko ubojstvo nije bilo ni traga.

Sat vremena kasnije policija je locirala Luketu i to u samoj Brodarici, a tada je uslijedila višesatna drama i opsada Brodarice, jer je Luketa gotovo četiri sata s pištoljem u ruci hodao po vrtovima i dvorištima kuća te prijetio samoubojstvom dok je bio okružen desecima specijalaca s dugim cijevima. Zbog nezapamćene blokade Brodarice neki su stanovnici satima čekali na Jadranskoj magistrali, koja prolazi kroz to predgrađe Šibenika.

Sam sebi pucao u usta, daje znakove života


"Učinio sam to zbog duga. Nikad nisam kažnjavan. Ubit ću se! Ili ću ja ubiti sebe, ili ćete vi mene. Trećeg izbora nema", vikao je Luketa dok je satima naoružan tumarao po Brodarici okružen specijalcima.

Oko jedan u noći, nakon višesatnog pregovaranja, Luketa je stavio pištolj u vlastita usta, nakon čega je došlo do opaljenja, priopćilo je Ravnateljstvo policije. Iako su ga policajci pokušali spriječiti upotrebom elektrošokera, u tomu nisu uspjeli. Luketa je s ozljedama glave prevezen u Opću bolnicu Šibenik, gdje daje znakove života.

Kako je javio Sibenik.in, motiv trostrukog ubojstva vjerojatno je dug od 420 tisuća eura, koliko su Luketi navodno dugovali supružnici Keranović, a koji su zbog duga trebali izgubiti kuću. Luketa ih je tužio i slučaj se godinama povlačio po sudu, a nedavno su navodno postigli dogovor. Ipak, nešto se očito izjalovilo, pa je cijela priča kulminirala trostrukim ubojstvom.

>> Ukoliko imate fotografije ili snimke s mjesta događaja, slobodno ih pošaljite na desk@index.hr

Pogledajte video s mjesta događaja:

Tijek događaja:

1:45 Unatoč višesatnom pregovaranju, osumnjičeni je sam sebi stavio pištolj u usta, nakon čega je došlo do opaljenja, priopćilo je Ravnateljstvo policije. Iako su ga policajci pokušali spriječiti upotrebom elektrošokera, u tomu nisu uspjeli. Luketa je s ozljedama glave prevezen u Opću bolnicu Šibenik, gdje daje znakove života. Policija nastavlja kriminalističku istragu, stoji u priopćenju Ravnateljstva policije.


01:00
Sibenik.in s mjesta događaja doznaje da Luketino tijelo leži nepomično na ulici. Očevici kažu da se čulo više pucnjeva, ali se i dalje ne zna tko je prvi zapucao, Luketa ili policija.

00:50
U Brodarici su se nakon višesatne opsade začuli pucnjevi, javlja Sibenik.in, koji je razgovarao s osobom koja iz svog doma vidi što se događa na ulici. Stigla je i ekipa Hitne pomoći.

00:30
Policija i dalje drži Brodaricu u potpunoj blokadi, nitko ne može ući u naselje. Neki od stanovnika tog predgrađa Šibenika su zbog blokade ostali sjediti u automobilu na magistrali dok se situacija ne raščisti. Specijalci naoružani dugim cijevima su opkolili naoružanog Luketu, koji i dalje prijeti samoubojstvom.

00:05
Policija već satima, od 21:30, pregovara s Borisom Luketom, kojeg se sumnjiči za trostruko ubojstvo u Brodarici. On se trenutno nalazi pokraj kuće u kojoj je ubio supružnike Keranović. Policija mu govori da baci oružje, a on to odbija učiniti, javlja Sibenik.in.

23:20
Policija je prišla Luketi na samo nekoliko metara, a on razgovara na mobitel.

23:10
Policija ne dozvoljava ulaz u Brodaricu ni stanovnicima tog mjesta koji mogu dokazati da tamo žive, kažu da im ne mogu zajamčiti sigurnost. Šibenik.in javlja kako se ne pamti kad je cijelo predgrađe Šibenika bilo posve blokirano, a naročito uzevši u obzir da Brodaricom prolazi i Jadranka magistrala.



22:50
Očevici kažu da je Luketa naoružan pištoljem. Okružilo ga je dvadesetak policijskih specijalaca koji su naoružani dugim cijevima, dok Luketa hoda po dvorištima i vrtovima privatnih kuća te prijeti da će se ubiti, javlja Sibenik.in.

22:30
"Učinio sam to zbog duga. Nikad nisam kažnjavan. Ubit ću se! Ili ću ja ubiti sebe, ili ćete vi mene. Trećeg izbora nema", viče Luketa.



22:20 Luketa se nalazi u policijskom okruženju u Partizanskoj ulici u Brodarici, nedaleko kuće u kojoj su se dogodila ubojstva. Naoružan hoda po dvorištu i prijeti da će se ubiti. Policija je od stanara tražila da pogase svjetla i ne izlaze van, javlja portal Sibenik.in.

22:00
Kako doznaje Index, policija je našla sina ubijenih supružnika, Kemala Keranovića, koji se u ovim trenucima nalazi na razgovoru u policijskoj postaji.

21:20
Policija je u 21:18 priopćila kako je pronašli Borisa Luketu na širem šibenskom području. Luketa je naoružan i prijeti samoubojstvo, a policija s njim pregovara. Index doznaje da je Luketa pronađen uz magistralu kod Brodarice.

20:40
Luketa nije jedini za kojim traga policija, zainteresirani su za još dvije muške osobe.

20:35
Boris Luketa, za kojim policija intenzivno traga, cijeli je život radio kao pomorac, javlja Sibenik.in. U Šibeniku je poznato da voli brze motore i automobile.

20:25 Policija je priopćila kako je na širem šibenskom području pronašla crveni Renault Clio u kojem se Luketa, po svemu sudeći, udaljio s mjesta ubojstva. Na suvozačevom mjestu pronađeno je i vatreno oružje, a za osumnjičenim se i dalje traga.

20:00
Kako javlja Sibenik.in, motiv trostrukog ubojstva je dug od 420 tisuća eura, koliko su Luketi navodno dugovali supružnici Keranović, koji su zbog duga trebali izgubiti kuću. Luketa ih je tužio i slučaj se godinama povlačio po sudu, a nedavno su navodno postigli dogovor. Ipak, nešto se očito izjalovilo, pa je cijela priča kulminirala trostrukim ubojstvom.


Sablasno prazna Brodarica u srijedu navečer nakon trostrukog ubojstva

19:50
Prema neslužbenim informacijama, ubijeni su supružnici Milka i Hakija Keranović, a pred njihovom kućom je pronađen leš Ivana Bajića. Doznaje se da je u kući Keranovića u vrijeme ubojstva bio i njihov sin Kemal, koji je navodno pobjegao za vrijeme napada. Ivan Bajić je nekadašnji tjelohranitelj i prijatelj pokojnog "kralja zagrebačkog podzemlja" Zlatka Bagarića.

18:58 Policija provodi intenzivno potragu za Borisom Luketom (1958.) iz Primoštena kojeg se dovodi u vezu s trostrukim ubojstvom. Luketa je viđen na mjestu događaja te se sumnja da se udaljio s crvenim Cliom reg. oznaka ŠI 569 FD. Također, policija traga za vozilom Nissan 370 Z3 crne boje ŠI 900 EM.

> FOTO Šibenska policija traga za Borisom Luketom, jeste li ga vidjeli?

18:44 Tijela mrtvih supružnika pronađena su u kući, a u automobilu je bilo tijelo muškarca čije je ime navodno poznato iz rubrika crne kronike, piše ŠibenikIN.

18:31 "Identitet smrtno stradalih osoba i okolnosti ovog događaja se utvrđuju, a provode se opsežni izvidi s ciljem otkrivanja počinitelja. O svim dodatnim okolnostima i činjenicama ćemo vas blagovremeno obavještavati", objavili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

18:22 Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije, za Index je potvrdila kako je policija ogradila područje.

18:20 Index neslužbeno doznaje kako su ubijene tri osobe te kako je počinitelj u bijegu.

18:00 U Brodarici kod Šibenika dogodilo se trostruko ubojstvo.

 

Pročitajte više