Dujam i dalje bez štekata, akcija susjednog restorana bez reakcije nadležnih službi

Foto: CaffeBar Dujam (uz dozvolu)

NEMA nikakve promjene na Rivi. Štekat koji je jučer rano ujutro izgubio kafić Dujam i danas koristi susjedni restoran Olive Tree, a tako će, čini se, biti još neko vrijeme. Kako smo pisali, jučer su ljudi iz restorana uklonili inventar susjednog kafića i na to mjesto postavili svoje stolove i stolice. Vlasnik Dujma Miroslav Dujmović zvao je policiju i komunalno redarstvo, ali ne samo njih. Poziv je, kaže, uputio na 50 adresa i nitko se nije pojavio ni jučer, ni danas.

Potpisali sporazum pa proširili štekat

Policija je konstatirala situaciju na terenu, nisu našli elemenata za postupanje. Ipak, zatražili su iz Grada Splita cjelokupnu dokumentaciju. Komunalno redarstvo napravilo je, pak, zapisnik, početkom tjedna očekuje se da donesu rješenje o uklanjanju, na koje se Olive Tree može žaliti pa je sasvim jasno da vlasnik Dujma neće ni lako, ni brzo do prostora za rad. Ultra mu je definitivno propala, a upitna je i cijela sezona.

Akcija otimanja štekata uslijedila je, inače, dan nakon što su ugostitelji na tom dijelu Rive potpisali sporazum kojim je regulirana nova podjela prostora na Rivi. Restoran je otvoren u prostoru u kojem je nekoć bila banka. I oni su potpisali sporazum, no to im očito nije zadovoljilo zahtjeve pa su se odlučili na dodatno širenje.

Vlasnici prostora u kojem je otvoren restoran Željko Kerum, rođak Ranka Ostojića i njegov šogor

Dražen Vuletić drži prostor zajedno sa svojim šogorom Gordijem Vučkovićem, rođakom istaknutog SDP-ovca Ranka Ostojića i šefom HGS-a Željkom Kerumom, dok je suvlasnik firme koja drži restoran Andrija Bekavac, sin bivšeg šefa splitske policije Marka Bekavca, koji o sigurnosti i nacionalnim manjinama danas savjetuje HDZ-ovog župana Zlatka Ževrnju.

Bekavac nam je jučer kazao da njegov sin nema veze sa akcijom proširenja štekata, dok Vuletić kaže da su potpisali sporazum, ali da njihov restoran zaslužuje više od dodijeljenih kvadrata s obzirom na kvadraturu njihovog prostora. Tvrdi da nije istina da su provocirali vlasnika Dujma.

Vuletić: Sva će ta bratija završiti u zatvoru

"Sve su to izmišljotine i laži. Čisti kriminal. Na 30 kvadrata prostora dobiti 160 kvadrata terase. To samo ima u Splitu. U svakom normalnom gradu je razumljivo da se dodijeli prostor ispred objekta, samo to kod nas nije slučaj. Samo ovdje vlasnik kafića igrajući tenis dogovara da mu daju štekat ispred drugih radnji. Ovo što je dosad bilo, nije bilo u skladu sa zakonom. Sva ta bratija će završiti u zatvoru", bio je vrlo direktan Vuletić. Kaže kako nije istina da je Dujam onemogućen u radu i da i dalje ima dva puta više prostora pred kafićem nego što bi morao imati s obzirom na veličinu kafića.

Dujmović: Poslužuju goste na površini za koju plaćam najam i imam ugovor, a nitko ne reagira

Miroslav Dujmović, vlasnik Dujma, iznenađujuće je smiren.

"Ne želim se uopće spuštati na taj nivo komunikacije. Branitelj sam, pet godina sam bio u ratu, ratni sam vojni invalid i ne želim dopustiti da me isprovociraju. Moram misliti na obitelj, suprugu, djecu. Činjenica je da smo svi potpisali sporazum, svi smo se odrekli dijela prostora kako bi oni dobili terasu. Pa čak su i oni potpisali sporazum i onda jučer ujutro fizički uklonili moj inventar, razbili mi škrinju koja vrijedi 20 tisuća eura. Svoje su stolove postavili na javnu površinu za koju ja plaćam najam i koja nam pripada ugovorom, koji je još uvijek na snazi. Primaju i poslužuju goste na javnoj površini koja pripada mom ugostiteljskom objektu, nemaju ateste, ni uvjete za tu površinu, a Grad i ostale institucije ne rješavaju nastalu protuzakonitu situaciju", kaže Dujmović.

Smatra kako nije slučajno odabran prvi dan Ultre za otimanje štekata.

"Ciljano je i namjerno odabrano ovo doba za takve ispade i dokazivanje autoriteta. Kako je moguće da nitko ne reagira i da počinitelji prolaze nekažnjeno? Kakva je ovo država i ima li kraja ovakvim incidentima i bezvlađu?", pita se Dujmović.   

Pročitajte više