Dumbović u uredu imao jacuzzi. Na primopredaju došao Chryslerom, nema ga u imovinskoj

Foto: Screenshot: HRT, Pixsell

"OBAVEZNO ću uzeti šest plaća, žao mi je da nije 12."

Izjava je to, vjerojatno ste je zapazili, sad već bivšeg gradonačelnika Petrinje, koji je u ponedjeljak predao dužnost HDZ-ovoj Magdaleni Komes, koja je pobijedila na izborima.

 

To što spominje Dumbović je, naravno, povlastica 6+6 - šest mjeseci pune plaće i još šest mjeseci pola plaće, na što imaju pravo bivši dužnosnici. 

Dumbović je, ne skrivajući kako smatra da itekako ima pravo na šest mjeseci pune i još šest mjeseci pola plaće, novinarima rekao kako ne samo da će to obavezno uzeti nego i da mu je žao što na punu plaću nema pravo 12 mjeseci.

Na primopredaju došao Chryslerom koji nema u imovinskoj

Bivši je gradonačelnik Petrinje koji je u središte pažnje javnosti dospio nakon razornog potresa, a koji je otada optuživan za različite koruptivne radnje, sve to izgovorio na dan primopredaje na koju je došao - Chryslerom. 

Tog luksuznog automobila nema u njegovoj imovinskoj kartici. 

U uredu jacuzzi

Inače, kako je novinarima pokazala nova gradonačelnica Magdalena Komes, Dumbović je u uredu gradonačelnika imao jacuzzi-kadu.

Osim jacuzzija, Dumbović je novoj vlasti ostavio dug u gradskoj blagajni od gotovo 9 milijuna kuna. 

Prozivan za korupciju u obnovi nakon potresa

Oko Dumbovića su se nakon potresa pojavile mnoge kontroverze. Nekad ugostitelj po zanimanju, član je Čačićevih Reformista, u koje je prešao iz HNS-a.

Bio je prozivan za nered u dodjeli humanitarne pomoći nakon potresa koji je pogodio Baniju, a pojavile su se i afere vezane za njegovu imovinu.

Milijunske poslove obnove u Petrinji dobio je tinejdžer, a na obnovi je radila i građevinska firma Dumbovićevog sina.

Hodao u jaknama luksuznih brendova

S obzirom na to da su Dumbovića u mjesecima nakon potresa pratili foto-reporteri postalo je jasno da je bivši gradonačelnik Petrinje ljubitelj skupocjenih odjevnih marki.

Dumbović se tako pojavljivao u jakni s logom luksuznog dizajnera Philippa Pleina. Cijene jakni se na webshopu tog luksuznog brenda kreću od 98 eura do 2650 eura. Dubović je tvrdio da ju je platio 2000 kuna na sniženju. 

Pojavljivao se u još jednoj jakni Philippa Pleina te u jakni Paul&Sharka. 

Diplomirao u 60. godini u Sremskim Karlovcima u Srbiji

I još jedan kuriozitet o Dumboviću - diplomirao je u 60. godini, u inozemstvu. Stekao je titulu diplomiranog menadžera na studiju Operativnog menadžmenta na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima Sveučilišta Union - Nikola Tesla.

Pročitajte više