Dumbovićevog sina, šeficu bolnice i počasnog konzula doveli na sud u lisicama

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Uz ravnateljicu bolnice u Popovači Marinu Kovač, u istom slučaju privedeni su, kako se neslužbeno doznaje, i počasni konzul Moldavije Emil Solenički te Darko Dumbović, sin bivšeg gradonačelnika Petrinje.

Solenički i Dumbović osumnjičeni su kao vlasnici tvrtki preko kojih je u postupcima javne nabave bolnica navodno oštećena za više od 100.000 eura.

Policija je uhićeni trojac u popodnevnim satima dovela na ispitivanje u prostorije Županijskog suda u Sisku.

Tereti ih se za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te utaju poreza ili carine

​Policija je, podsjetimo, ne otkrivajući identitete, izvijestila kako ravnateljicu bolnice (61) i njene suosumnjičenike u dobi od 42 i 56 godina tereti za više kaznenih djela zloupotrebe položaja i ovlasti, poticanje na ta nedjelja, ali i utaju poreza ili carine.

​Oni su, kako stoji u priopćenju policije, "kaznena djela počinili u razdoblju od 2020. do 2023. godine u postupcima provođenja jednostavne nabave. Pričinjena materijalna šteta cijeni se na više od 100-tinjak tisuća eura, a kojom je oštećena javna ustanova".

​Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena je prijava podnesena Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku, priopćila je policija.

Pročitajte više