Heroji Duško i Yasik u Njemačkoj spasili dječaka kojeg je otmičar ugurao u kombi

Screenshot: SWR

51-godišnji muškarac u njemačkom Böblingenu pokušao je oteti desetogodišnjaka. Građevinski radnici, među kojima je bio i jedan iz Hrvatske, primijetili su dječaka koji je vrištao i zaustavili su osumnjičenika.

Kako pišu njemački mediji, 51-godišnjak je prišao dvojici dječaka, a zatim u svoj kombi pokušao uvući desetogodišnjaka.

Sve se dogodilo u srijedu oko 8 sati na periferiji Böblingena, u industrijskoj zoni, dok su dva  dječaka promatrala radove na gradilištu. Ovo priča Zeki Yasik, jedan od građevinskih radnika i spasilaca.

"Bilo je to spašavanje u zadnji tren"

I sam je bio dolje u jami kada je čuo kako netko viče odozgo: "Molim vas, ostavite nas na miru." Tako je postao svjestan situacije - i čuo je vapaje dvojice dječaka u pomoć.

Loše bi završilo da dječak nije zvao u pomoć jer radnici koji su kopali i bili u rupi od tri metra ne bi ništa vidjeli ni čuli. Bilo je to spašavanje u zadnji tren, piše njemački SWR.

Yasik priča kako je izašao iz jame te vidio kako jedan dječak bježi, dok je drugi uvučen u kombi sa zatamnjenim prozorima, vrata su već bila skoro zatvorena.

"Dotrčao sam i otvorio vozačeva vrata, vidio sam naslagane madrace u stražnjem dijelu kombija. Dječak mi je rekao: 'Molim te, pomozi mi'", ispričao je Yasik. Zatim je vozača izvukao iz kombija.

Tada mu je u pomoć priskočio kolega Duško Vukobrat, koji je iz Knina. On je svoj bager postavio ispred kombija te s Yasikom zadržao muškarca koji je htio oteti dječaka.

Osumnjičenik je pritvoren i priveden sucu koji je naredio da se 51-godišnji muškarac smjesti u psihijatrijsku ustanovu do zaključenja istrage, piše SWR.

25.10.2023 Böblingen. Ja i moj kolega smo spasili dva mlada života.

Objavljuje Dusko Vukobrat u Srijeda, 25. listopada 2023.

Pročitajte više