Duspara potvrdio da iz puknute cijevi nešto curi: "Tamo je krim policija, očekujem da ćemo dobiti rezultate"

Foto: Slavko Midžor/ Pixsell

GRADONAČELNIK Slavonskog Broda Mirko Duspara potvrdio je da iz jedne cijevi curi benzin, a što su ranije objavili mediji pozivajući se na lokalni portal sbplus.

>> Lokalni portal objavio snimke: "Ovo je dokaz da benzin u Brodu već šest dana curi"

"Na terenu gdje se dogodio incident, kad je iskopan i kad se došlo do cijevi, uočeno je da iz cijevi curi određena tekućina, to se dalje analizira. Tamo je krim policija, tamo je inspektorica Ministarstvo zaštite okoliša koja radi svoju analizu. Kad zatvore cijev da zaustave curenje vjerojatno će krenuti s daljnjim ispitivanjima. Ja sam vidio da su uzeti uzorci zemlje i očekujem da ćemo dobiti rezultate", kazao je Duspara, prenosi N1.

Koliko je benzina procurilo u zemlju teško je reći.

"Gledajte, ako su u dva sata iscurila tri kubika... Možemo zaključiti je da je to cijelo vrijeme curilo, ali ostavit ćemo sve analizi. Onda ćemo biti pametniji", rekao je Duspara.

Direktor tvrtke Crodux energetika Branko Radošević kazao je u utorak da Crodux "apsolutno nije odgovoran" za zagađenje vode u Slavonskom Brodu.

"Razumijem gospodina jer su oni direktni krivci koji su radili bez zaštite. Mislim da će DORH morati na kraju reći što je bilo", komentirao je Duspara.

Pročitajte više