Dva dječaka u Njemačkoj silovala trećeg, snimku objavili na društvenim mrežama

Ilustracija: EPA

Dva dječaka u dobi od 14 godina iz njemačke pokrajine Donje Saske navodno su snimila kako zlostavljaju 13-godišnjaka. "Istražujemo, između ostalog, seksualno zlostavljanje među djecom", rekao je Hans Christian Wolters iz ureda javnog tužitelja u Braunschweigu, a prenosi Spiegel. Osim izvida protiv dvojice 14-godišnjaka, trenutno se poduzima sve kako bi se spriječila daljnja distribucija snimke, dodao je.

“Braunschweiger Zeitung” je prvo izvijestio o napadu koji se prema neslužbenim informacijama dogodio krajem rujna u praznoj zgradi u Königslutteru u okrugu Helmstedt. Prvooptuženi dječak optužen je za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Video se dijeli po školi

Prema tužiteljima, on i drugooptuženi su u travnju tukli 13-godišnjaka palicama, tjerali ga da im ljubi cipele, a zatim ga i silovali. Istraga je otkrila da je dječak i u prošlosti napadao žrtvu, no s obzirom na to da se radi o djeci, za sada nije objavljeno više detalja.

Prvooptuženi je dječak prošle godine tri puta bio pod istragom zbog napada i jednom zbog razbojništva, priopćilo je državno odvjetništvo.

Prema glasnogovorniku policije iz Wolfsburga, policajci su u utorak bili u nekoliko škola u četvrti Helmstedt kako bi skrenuli pozornost na opasnost od dijeljenja videa. Kazneno djelo može počiniti i onaj tko snimku proslijedi učiteljima, roditeljima ili drugim osobama kako bi na nju skrenuo pozornost, upozorio je tužitelj.

Pročitajte više