Sudarila se dva helikoptera dok su gasila požar u SAD-u, troje mrtvih

Ilustracija: Profimedia

Tri su osobe poginule nakon što su se dva vatrogasna helikoptera sudarila jučer u južnoj Kaliforniji dok su gasili požar u okrugu Riverside, rekli su iz hitne službe. Jedan od helikoptera iz nesreće je sigurno sletio, piše AP.

"Nažalost, drugi helikopter se srušio i tragično su sva tri člana poginula, uključujući jednog šefa kalifornijske vatrogasne službe, vatrogasnog zapovjednika i jednog pilota", rekao je David Fulcher, šef kalifornijskih vatrogasaca, tijekom današnje konferencije za medije.

Fulcher nije otkrio identitete poginulih. Vatrogasci kalifornijske vatrogasne službe i okruga Riverside išli su u nedjelju gasiti požar koji je buknuo u blizini raskrižja Broadway Street i South Ronda Avenue u zajednici Cabazon.

Sudar helikoptera izazvao još jedan požar

Vatra se proširila na vegetaciju pa su vatrogascima u pomoć priskočila dva vatrogasna helikoptera. Helikopteri su se sudarili tijekom gašenja požara. Nesreća je izazvala još jedan požar koji je zahvatio četiri hektara. Taj požar je ugašen.

"Iako je ovo bio tragičan događaj, zahvalni smo što nije bilo gore. Posada jednog helikoptera uspjela je sigurno sletjeti bez incidenta i bez ozlijeđenih", rekao je Fulcher.

Nesreću istražuje Nacionalni odbor za sigurnost prometa.

Pročitajte više