Dva muškarca iz pucnjave na paradi pobjednika Super Bowla optužena za ubojstvo

Foto: Profimedia

Dvojica muškaraca optužena su za ubojstvo u pucnjavi na paradi pobjednika Super Bowla u Kansas Cityju u kojoj je prošlog tjedna ubijena jedna žena i ozlijeđeno više od 20 ljudi, piše NBC News.

Optužbe protiv muškaraca objavila je tužiteljica okruga Jackson Jean Peters Baker na presici. Prethodno su dvojica maloljetnika optužena za pucnjavu 14. veljače u centru Kansas Cityja, no nije pojašnjeno jesu li maloljetnici imali ikakve veze s optuženim muškarcima.

Obojica su optužena za ubojstvo drugog stupnja i nezakonitu uporabu oružja, rekla je tužiteljica okruga Jackson Jean Peters Baker. Optuženi muškarci su ozlijeđeni u pucnjavi te se još uvijek nalaze u bolnici. Da se brane sa slobode, trebali bi platiti jamčevinu u iznosu od milijun dolara.

Jedan od optuženih ušao u raspravu s njemu nepoznatom osobom, brzo je eskaliralo

Tužiteljica je rekla da preliminarni dokazi pokazuju da je smrtonosna pucnjava započela nakon što je jedan od optuženih ušao u verbalnu raspravu s osobom koja mu je bila nepoznata.

"Ta je rasprava vrlo brzo eskalirala. Gotovo odmah su drugi potegnuli vatreno oružje", rekla je tužiteljica Baker. Na paradi je ubijena Lisa Lopez-Galvan, majka dvoje djece i lokalna radijska DJ-ica. U pucnjavi je ozlijeđeno 22 ljudi u dobi od 8 do 47 godina.

Tužiteljica je rekla da istraga pucnjave još traje i da bi moglo biti podignuto i više optužnica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.