Dvanaestogodišnja djevojčica se prostituira na Glavnom kolodvoru

DVANAESTOGODIŠNJA P.K. preživljava na zagrebačkom Glavnom kolodvoru tako što prosjači, prostituira se i vara. Iako djevojčica tvrdi da se ne prostituira, policija tvrdi suprotno.

Novinarka Jutarnjeg lista je razgovarala s P.K. koja spava na peronu željezničkog kolodvora, a o životu djevojčice koja se sama brine o sebi je doznala: "Prilaze mi na Glavnom kolodvoru i traže da idem k njima. Jednom sam rekla da ću ići s njim, ali da mi prvo treba platiti. Kad mi je dao 400 kuna, pobjegla sam."

Djevojčica P. je romskog porijekla, a zbog zanemarivanja roditelja je smještena u dom. Djevojčica često iz doma bježi, te se uglavnom ne može znati gdje se nalazi. No, jedno se stalno ponavlja - djevojčica se svaki puta vraća na Glavni kolodvor. Iako demantira da je prostitutka, o jednoj njezinoj muštertiji N.N policija vodi istragu zbog spolnog odnosa s djetetom.

"Vraćam se na Glavni kolodvor jer imam gdje prespavati, ostaviti stvari i otuširati se, a i mnogo ljudi ovuda prolazi, pa i zaradim" - izjavila je maloljetna P. i dodala: "Tata me istuče remenom kada dođem kući. Toliko me jako tuče da ne želim ići doma. Kad se požalim socijalnoj radnici ona me pošalje kući i kaže da me više neće tući."

Djevojčica je za Jutarnji list ispričala zašto ne spava u stanu u centru Zagreba u kojem mnogo romske djece prespava za 50 kuna: "Bojim se ići tamo, strah me da me netko ne poseksa dok spavam. To se tamo događa."

Dorica Nikolić, državna tajnica za socijalnu skrb potvrdila je da je djevojčica P. bila žrtva i da se nad N.N zbog spolnog općenja s djecom vodi policijska istraga. Jutarnji list je iz PU Zagrebačke doznao da imaju saznanja o tome da se djevojčica bavi prostitucijom, a na Glavnom kolodvoru je policija pokupi više od deset puta mjesečno.

Pročitajte više