Dvije američke aviokompanije neće zapošljavati one koji nisu cijepljeni

Foto: Epa

NAKON što je američka zrakoplovna kompanija Delta prošloga mjeseca objavila kako neće zapošljavati one koji se nisu cijepili protiv covida-19, na taj se korak odlučila i aviokompanija United Airlines.

"Bilo koja osoba koja se u budućnosti pridruži Delti morat će biti cijepljena protiv covida prije nego što se bude mogla prijaviti za posao", rekao je u svibnju izvršni direktor Ed Bastian, a prenosi Reuters.

Bastian je dodao kako ovo pravilo ne vrijedi za sadašnje zaposlenike. Prema navodima kompanije, do svibnja je bilo cijepljeno više od 60% zaposlenika.

 

"Tražit ćemo od kandidata za radna mjesta sa sjedištem u SAD-u da potvrde da su u potpunosti cijepljeni"

Na isti potez se nedavno odlučila i tvrtka United Airlines.

"U svim ponudama za posao na snazi nakon 15. lipnja 2021. tražit ćemo od kandidata za radna mjesta sa sjedištem u SAD-u da potvrde da su u potpunosti cijepljeni protiv covida-19", stoji u dopisu kompanije, a prenosi CBS News.

Izvršni direktor United Airlinesa Scott Kirby već je u siječnju najavio da će njegova zrakoplovna kompanija vjerojatno početi zapošljavati samo one koji su cijepljeni protiv koronavirusa.

Ostale američke aviokompanije dale su na znanje da ne namjeravaju zahtijevati cijepljenje svojih djelatnika.

"Snažno potičemo članove našeg tima na cijepljenje i nudimo poticaj onima koji to učine. Ali ne planiramo zahtijevati obavezno cijepljenje, osim u slučaju da je to nužno za pristup nekim odredištima", izjavio je glasnogovornik American Airlinesa.

Pročitajte više