Dvije eksplozije pred atenskim sudom - policajac ozlijeđen

JEDAN je policijski stražar ranjen, a nastala je i manja materijalna šteta kad su u petak rano ujutro ispred suda u središtu Atene eksplodirale dvije bombe, priopćila je policija.

Bombe su eksplodirale u razmaku od desetak minuta, a policajac je stradao u drugoj eksploziji kad je krenuo istraživati mjesto prve, rekao je predstavnik policije za Reuters. Sud je u to vrijeme bio zatvoren.

"Eksplozije oko tri ujutro (u 2 po srednjoeuropskom vremenu), oštetile su zgradu broj 7 i lakše ranile policajca koji je došao na mjesto prve eksplozije", rekao je taj predstavnik policije.

Za eksplozije nitko nije preuzeo odgovornost, ali predstavnik policije kaže da bi taj događaj mogao biti reakcija na činjenicu da su u četvrtak održana svjedočenja na suđenju grčkome marksistu optuženome da je utemeljio gerilsku organizaciju 17. novembra i još osamnaestorici osumnjičenih ljevičara.

Organizacija 17. novembra raspuštena je prošle godine, ali prije toga u 27 godina postojanja ubila je 23 britanska, turska i američka diplomata kao i grčke političare i diplomate.

"Lako je moguće da je to reakcija na svjedočenje Alexandrosa Giotopoulosa. Možda je to iskaz solidarnosti prema teroristima kojima se sudi", reka je predstavnik policije.

Ta je skupina smatrana najvećom sigurnosnom prijetnjom Olimpijskim igrama što će se dogodine održati u Ateni.

Pročitajte više