Dvije obitelji pokušavale iz Kanade ući u SAD, nađeno 6 tijela. Traga se za djetetom

Screenshot: Google Street View

Izvučeno je šest tijela iz močvarnog područja rijeke St. Lawrence u Quebecu, a riječ je o obiteljima koje su pokušavale ilegalno ući u Sjedinjene Države, objavila je danas policija i dodala da se još jedno dijete smatra nestalim. 

"Vjeruje se da je šest osoba iz dvije obitelji, jedna je rumunjskog podrijetla, a smatra se da su članovi druge obitelji državljani Indije", rekla je Lee-Ann O'Brien, zamjenica šefa policije Akwesasne Mohawk, na konferenciji za medije.

"Policija vjeruje da jedno dijete iz rumunjske obitelji nije locirano i nastavljamo potragu. Vjeruje se da su svi pokušali ilegalno ući u SAD iz Kanade", dodala je O'Brien.

Među mrtvima dijete mlađe od tri godine

Među mrtvima su petero odraslih i jedno dijete mlađe od tri godine. Kod žrtava su pronađene kanadske putovnice. Policija čeka nalaze obdukcije i toksikoloških testova iz Montreala. 

Američki predsjednik Joe Biden i kanadski premijer Justin Trudeau dogovorili su prošli tjedan zatvaranje neslužbenih graničnih prijelaza preko kojih tražitelji azila pokušavaju ući u Kanadu. Kritičari tvrde da bi zbog tog poteza izbjeglice i migranti mogli još više riskirati pri prelasku granice. 

Tragaju i za vlasnikom čamca

No policija Akwesasne navela je da sporazum kojim su zatvoreni svi neslužbeni granični prijelazi, uključujući Roxham Road u Quebecu, nije faktor u ovom slučaju jer su ove obitelji pokušavale ući u SAD, a ne u Kanadu.

"Trenutačno vam mogu reći da to nema nikakve veze s tim zatvaranjem", rekla je O'Brien.

Čamac Caseyja Oakesa, 30-godišnjaka nestalog od srijede, pronađen je blizu šest tijela i policija nastavlja potragu za njim iako nije potvrdila njegovu umiješanost u ovaj slučaj. 

Pročitajte više