Dvije osnovnoškolke brutalno pretukle i teško ozlijedile vršnjakinju

ZAGREBAČKA policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 15-godišnje osnovnoškolke, a protiv njezine 14-godišnje prijateljice posebno izvješće tužiteljstvu za mladež jer su u iza škole pretukle 14-godišnju djevojčicu i teško je ozlijedile, slomivši joj lijevu potkoljenicu.

Napad na 14-godišnju djevojčicu dogodio se početkom studenoga prošle godine u jednoj novozagrebačkoj osnovnoj školi, izvijestila je danas zagrebačka policija koja je kriminalističku obradu provela na zahtjev zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva.

U policiji tvrde da su dvije osumnjičene djevojčice 5. studenoga oko 13 sati u hodniku škole prišle 14-godišnjakinji, te da ju je nakon kraće prepirke starija djevojčica primila za ruku i vukla kroz hodnik sve do prostora iza škole.

Tamo su je, kako kažu u policiji, rukama i nogama počele udarati po tijelu. Napadnuta djevojčica je pritom pala na pod, a prvoosumnjičena 15-godišnjakinja nastavila ju je udarati sve dok nisu priskočili drugi učenici i razdvojili ih.

Napadnuta djevojčica prevezena je u bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđena, odnosno da je zadobila potres mozga i prijelom lijeve potkoljenice.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je da su djevojčice napale vršnjakinju navodno zbog tračeva koji su se o njima širili školom, no glasnogovornica nije podrobnije obrazložila o čemu se radilo.

Nakon kriminalističke obrade policija je zbog kaznenog djela nanošenja teške tjelesne ozljede protiv 15-godišnjakinje podnijela kaznenu prijavu zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu za mladež, a protiv druge napadačice, s obzirom da je riječ o mlađoj maloljetnici, podneseno je samo izvješće.

Na upit zbog čega je za završetak kriminalističke obrade trebalo četiri mjeseca, glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je da je policija tek nedavno dobila zahtjev tužiteljstva jer je i majka ozlijeđene djevojčice slučaj prijavila naknadno.

Pročitajte više