KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Stigli nalazi za 2 djelatnika šibenske bolnice koji su bili na svadbi: Imaju koronu

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

DVOJE djelatnika šibenske bolnice i jedan pacijent zaraženi su koronavirusom, a epidemiološki izvidi za kontakte oboljelih su u tijeku, potvrdila je danas popodne ravnateljica šibenske Opće bolnice Sanja Jakelić.

"Epidemiološke kontrole su još u tijeku. Prije dva dana smo imali jednu djelatnicu pozitivnu na koronavirus, jučer je stigao nalaz da je pozitivna još jedna naša djelatnica", rekla je dr. Jakelić i dodala da je na temelju njihovih obrađenih kontakata, i privatnih i poslovnih, dio zdravstvenih djelatnika stavljen u samoizolaciju.

Podsjetimo, dvoje djelatnika je sinoć poslano u izolaciju nakon što je utvrđeno da su bili u kontaktu sa zaraženima na vjenčanjima te su imali povišenu temperaturu. Testirano je i nekoliko pacijenata.

19 djelatnika bolnice u samoizolaciji

S današnjim danom, izvijestila je, 19 djelatnika bolnice je u samoizolaciji zbog svojih bolničkih ili vanjskih kontakata.

"Imali smo i jednog pacijenta pozitivnog na covid-19, koji je zbog nečeg drugog stigao u bolnicu te je naknadno utvrđeno da ima koronavirus. U tijeku je i nadzor nad djelatnicima i pacijentima koji su s njim bili u kontaktu, ali za sada su svi negativni", kazala je ravnateljica Jakelić.

Danas 23 nova slučaja na području županije

Iz šibenskog stožera ranije su javili kako je u protekla 24 sata 19 osoba oboljelo od zarazne bolesti covid-19 te jedna osoba iz Požeško-slavonske županije koja je boravila u Vodicama. Od ukupno 19 oboljelih iz Šibenika ih je 10, iz Knina 3, iz Vodica 2, iz Bilica 2 i po jedna osoba iz Kistanja i Drniša. Uz tri nova, danas je na području županije 23 novooboljelih.

S današnjim danom u županiji je 85 aktivnih slučajeva oboljenja od covida-19, javili su ranije. S ova tri nova pristigla nalaza broj aktivnih slučajeva se popeo na 88.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice od bolesti covid-19 liječe se tri osobe.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 355 osoba, od kojih su 353 kontakti oboljelih, a dvije osobe su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja te im je određena mjera 14-dnevne karantene.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više