Dvoje mrtvih u slijetanju autobusa sa ceste kod Karlovca

IAKO je Hrvatski radio jutros javio da je u nesreći autobusa kod Karlovca poginulo petero putnika, karlovačka policije potvrdila je smrtno stradavanje dvoje ljudi.

Svi putnici su nakon nesreće zbrinuti o karlovačkoj Općoj bolnici. 32 osobe su obrađene od čega je 13 smješteno po bolničkim odjelima. Stupanj ozljeda stradalih putnika je vrlo različit, od ozljeda kralježnica, glave, ruku i nogu, do lakših nagnječenja.

Teška prometna nesreća se dogodila noćas oko 3.20 sati kada se autobus prevrnuo na krov. Autobus splitskih registracijskih oznaka se prevrnuo u oštrom zavoju na priključnom traku iz Karlovca na autocestu A1 prema Splitu i Rijeci.

U nesreći je ozlijeđeno četrdesetak putnika koji su prevezeni u karlovačku hitnu pomoć.

Autobus privatnog autoprijevoznika prometovao je od Beograda prema Splitu.

Karlovačka policija izvijestila je kako je dojava o nesreći zaprimljena u 3.23 sata. Prevrnuo se autobus tipa "Neoplan Euroliner N 316SHD" splitskih registarskih oznaka koji je
prometovao na redovnoj međunarodnoj liniji Beograd-Split-Beograd.

Policija navodi kako su po posljednjoj dojavi i prikupljenim saznanjima dva putnika poginula, a 43 su hospitalizirana, međutim naknadno je neslužbeno javljeno kako su još tri putnika preminula u bolnici.

HAK jutros javlja kako je zbog prevrnutog autobusa još uvijek za sav promet zatvoren priključni trak iz Karlovca na autocestu A1 prema Splitu i Rijeci tj. nije se moguće iz Karlovca spojiti na autocestu prema Splitu ili Rijeci.

Od Karlovca prema Zagrebu te od Zagreba prema Karlovcu i dalje prema Splitu i Rijeci, prometuje se nesmetano.

Cropress javlja kako je noćas mjesto nesreće obišao i ravnatelj policije Marijan Benko, što dovoljno svjedoči o težini prometne nesreće. Autobus je nakon slijetanja sa ceste pao na krov te je toliko uništen da je potpuno spljošten.

Spojili su se krov i donji dio autobusa tako da je "nestao" prostor gdje se inače nalaze prozori vozila.

I.K.
Foto: Radio Mrežnica

Pročitajte više