Na Dunavu kod Budimpešte se sudarili kruzer i čamac. Dvoje mrtvih, pet nestalih

Ilustracija: EPA

Dvoje ljudi je poginulo, a petero nestalo u subotu navečer u sudaru manjeg glisera i broda za krstarenje na Dunavu sjeverno od Budimpešte, objavila je mađarska policija u nedjelju.

Nesreća je prijavljena u subotnjoj noći nakon što su policajci razgovarali s muškarcem krvave glave na obali blizu mjesta Veroce, 55 kilometara sjeverno od Budimpešte.

Tijelo muškarca je pronađeno južno od Veroce, a tijelo žene nizvodno, blizu mosta u sjevernom predgrađu Budimpešte, gdje je policija također pronašla oštećeni gliser.

"U vrijeme nesreće, na tom je području bio brod za krstarenje koji se zaustavio u gradu Komarom, gdje je policija utvrdila da je oštećen na jednoj strani", rekao je Csecsi.

Nestale traže gliseri i dronovi

Soma Csécsi, glasnogovornik policije u Budimpešti, rekao je na konferenciji za novinare da je, prema trenutnim saznanjima, na malom brodu bilo ukupno osam odraslih osoba i potvrdio da su dvije osobe poginule, a pet se smatra nestalima. Tri muškarca i dvije žene trenutno traže gliseri i dronovi, piše mađarski portal Kemma.

Obavlja se očevid oba broda te je u tijeku istraga zbog ugrožavanja plovnog puta i smrti više osoba.

Podsjetimo, i prije pet godina na Dunavu se dogodila nesreća u kojoj je poginulo 28 turista - uglavnom iz Južne Koreje.

Manji turistički brod je potonuo, a kapetan koji je prouzročio sudar proglašen je krivim za nemar i osuđen na pet i pol godina zatvora.

Pročitajte više