Crnogorci uhićeni u Urugvaju zbog šverca 400 kila kokaina. "Dio su balkanskog klana"

Ilustracija: Shutterstock

Policija Urugvaja zaplijenila je više od 400 kilograma kokaina u okviru akcije pod nazivom Virtus, a među uhićenima su dvojica državljana Crne Gore, objavio je portal crnogorskog Javnog servisa rtcg.me.

U vijesti u kojoj se taj portal poziva na urugvajski El Observador navodi se da su među 15 uhićenih i dvojica državljana Crne Gore za koje se sumnja da su pripadnici balkanskog klana.

Droga u Urugvaj navodno stigla iz Bolivije, bila namijenjena europskom tržištu

"Balkanski klan velika je mreža organiziranog kriminala koja djeluje u Europi, a čine ju građani Srbije, Crne Gore i Hrvatske", piše u tekstu El Observadora, a prenosi portal rtcg.me. Droga je navodno u Urugvaj stigla iz Bolivije, a bila je namijenjena europskom tržištu.

Europska komisija u izvješću iz 2022. godine upozorila je za Crnu Goru na porast slučajeva u kojima su uhićeni crnogorski državljani zbog šverca droge, a posebno kokaina, u inozemstvu.

U nedavnom izvješću Ureda Ujedinjenih nacija za droge i kriminal (UNODC) navedeno je da su kriminalci iz Crne Gore sudjelovali u međunarodnom švercu više od 30 tona kokaina, a te količine zaplijenila je policija širom svijeta od 2017. godine do 2021. godine. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više