Dvojica Međimuraca teško opečena prilikom paljenja uskršnjeg krijesa

DA SE s vatrom ne valja igrati tijekom vikenda su na teži način naučili 40-godišnjak iz Murskog Središća i 17-godišnjak iz Čehovca. Kako je izvijestila PU međimurska, obojica su s teškim opeklinama završili u čakovečkoj bolnici, a ozlijeđeni su prilikom paljenja uskršnjeg krijesa - tradicionalne "vuzmenke".

Kako navodi policija, 40-godišnjak iz Murskog Središća je u subotu oko 18 sati u Selnici, Selniščak, u vinogradu u vlasništvu muške osobe iz Štrukovca, prilikom potpale upaljačem "vuzmenke" koja je bila sastavljena od ostataka čokota trsova, suhog granja i polivena benzinom, zadobio opekline po rukama, licu i tijelu. Zbog teških je ozljeda zadržan na liječenju.

Iste je večeri oko 23.30 sati u polju kod bivšeg smetlišta u blizini mjesta Čehovec stradao 17-godišnjak. Policija navodi kako je maloljetnik "samovoljno pretrčavao preko užarenog zgarišta `vuzmenke`, promjera oko četiri metra". Prilikom drugog pretrčavanja maloljetnik se u središnjem dijelu zgarišta spotaknuo i pao u užareno zgarište. Zadobio je teške tjelesne ozljede u vidu opeklina I. i II. stupnja pa je zadržan na liječenju.

I.M.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više