Muškarci podmetali požare u Crikvenici, nastala šteta od 250.000 eura

Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL

Crikvenička policija provela je kriminalističko istraživanje nad dvojicom počinitelja, koje se sumnjiči za kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, objavila je PU primorsko-goranska.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da su u kolovozu 2022. godine te ponovo 11. travnja ove godine izazvali požare u Crikvenici.

Gdje su podmetali požare?

Požare su izazvali tijekom noći na mjestima obraslim niskim raslinjem, borovom šumom, travom te raznim bjelogoričnim i crnogoričnim raslinjem, koristeći za to pogodne vremenske prilike, odnosno jak vjetar i suho vrijeme.

Moguće širenje požara na stambene i poslovne objekte u blizini spriječili su vatrogasci JVP Crikvenica i članovi okolnih  dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su ih ugasili istog dana kada su izbili, a u jednom od požara iz 2022. godine za gašenje je korišten i kanader.

U ovim požarima nije bilo ozlijeđenih građana, a liječnička pomoć pružena je trojici vatrogasaca. 

Šteta nastala požarima procjenjuje se na najmanje 250.000 eura

Sveukupna materijalna šteta nastala navedenim požarima za sada se procjenjuje na najmanje 250.000 eura, dok će točan iznos štete biti utvrđen naknadno. Osim štete nastale na raslinju, u jednom od ovih požara nastala su oštećenja u vidu nagorijevanja i začađenja predmeta u dvorištu kuće.

Po završetku kriminalističkog istraživanja obojica osumnjičenih su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte više