Dvojici policajaca na Cresu zapaljeni auti. Gradonačelnik: Izgleda gore nego što jest

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

OČEVIDOM dvaju požara na automobilima u vlasništvu policijskih službenika u Cresu utvrđeno je da je uzrok ljudska radnja, a požari su inicirani zapaljivom tekućinom, izvijestila je primorsko-goranska policija. Očevid, kojeg su obavili policijski službenici i protupožarni inspektor, dovršen je danas poslijepodne. Oštećena su četiri vozila riječkih registracijskih oznaka.

Jedan od zapaljenih automobila je u vlasništvu lošinjskog šefa policije

Požar je zapaljen na automobilima Mahindra i Škoda, a požar sa Škode proširio se na još dva automobila parkirana u blizini, Suzuki i BMW. Ukupna materijalna šteta će se utvrditi naknadno. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica. Požari automobila su ugašeni ubrzo po izbijanju, a nije bilo ozlijeđenih osoba.

Kako se navodi u medijima, prvi požar izbio je nešto nakon ponoći, a drugi nakon 4 sata ujutro. Navodi se da je jedan od automobila vlasništvo Josipa Gazilja, načelnika Policijske postaje Mali Lošinj, koja pokriva i otok Cres.

Gradonačelnik Cresa: Ovo je sigurno mjesto, nema razloga za brigu

Gradonačelnik Cresa Marino Gregorović za palež je saznao u ranim jutarnjim satima. Smatra kako je normalno da je događaj šokirao sve jer se radi o malom mjestu koje je poznato po malom broju prekršaja i delikventnih ponašanja.

"U Primorsko-goranskoj županiji ovo je sigurno mjesto za život i boravak naših gostiju", rekao je za RTL i dodao kako vjeruje da se radi o izoliranom slučaju koji se sigurno neće ponoviti. "Vjerujem da će istražna tijela utvrditi uzrok i odgovorne, a oni koji su ovo počinili bit će sankcionirani", zaključio je gradonačelnik, koji je uvjeren da su mještani otoka sigurni te da nemaju razloga za brigu.

Što se tiče nadolazeće turističke sezone, Gregorović smatra da događaj neće utjecati na loš publicitet i dolazak turista te je istaknuo da u javnosti situacija izgleda lošije nego u stvarnosti.

Pročitajte više