Ekskluzivno: Hypo banka sjela Huljiću na imovinu ovrhom od 9,7 milijuna kuna!

NAJUSPJEŠNIJI hrvatski hitmejker Tonči Huljić u velikim je problemima. Hypo banka pravomoćno je riješila ovrhu na 2 milijuna švicarskih franaka ili nekih 9,7 milijuna kuna. Radi se o kreditu kojeg je kod Hypo Banke diglo društvo Audio vizualne atrakcije. Jamci su bili Roman Majetić i Tonči Huljić. 

Sapunica ih nasapunala...

U rujnu 2007. godine sklopili su ugovor temeljem kojeg je isplaćeno 1,8 milijuna švicarskih franaka za potrebe snimanje sapunice. Rok vraćanja je bio 1. studenog 2008. godine. Novac producentski duo, međutim, nije vratio, u međuvremenu se raspalo i partnerstvo, svatko je otišao na svoju stranu. 

Po dospijeću ugovorne obaveze, banka je neuspješno pokušala naplatiti sredstva osiguranja koja su izdali korisnici kredita. Potraživanje na dan 10. prosinca iznosilo je 2.022.760 švicarskih franaka.

Na Huljićevom računu 368 kuna?!

Banka je u veljači 2010. godine pokušala nešto naplatiti s Huljićevog računa, no mora da su se gorko razočarali. Na računu su našli svega 368 kuna. Zato su u ovršnom postupku došli do Huljićevog terena od tisuću četvornih metara, koji sada ide na procjenu pa onda na dražbu. Teško, međutim, da će to biti dovoljno za naplatu gotovo 10 milijuna kuna duga.

Da stvar bude gora za Huljića, u radu je još jedna ovrha Hypo banke na 1,8 milijuna kuna. Svoje treba još reći Županijski sud u Splitu. Ako žalba Huljićevog odvjetnika Tomislava Krke bude odbijena, eto još problema.

Izgleda da ipak nema 100 tisuća kuna za kaznu...

Kad se podrobnije sagledaju financijski problemi poznatog skladatelja, koji svojim hitovima žari i pali od Londona pa do Vladivostoka, stječe se dojam da smo bili preoštri kad smo ga prošli mjesec prozvali za nepoštivanje hrvatskih sudova i hrvatskih zakona. Izgleda da Huljić uistinu nema 100 tisuća kuna, koliko po pravomoćnoj presudi treba platiti zbog plagiranja pjesme "Dalmatinke", pokojnog Ive Bašića.

Pokušali smo sa Huljićem porazgovarati o ovrhama, ali nije išlo. "S novinarima ne razgovaram", bio je odriješit Huljić.

U ništa boljem raspoloženju nije bio ni odvjetnik Marijan Hanžeković, koji zastupa Hypo banku. Još je, očito, ljutit što smo pisali da je platio kaznu nakon što mu je inspekcija pronašla u uredu studente koji rade na crno. "Imate sekundu?", pitali smo ga. "Nemam", kratak je bio odvjetnik Hanžeković. 

Pročitajte više