Eksplozija u zgradi u Njemačkoj: Jedan poginuli, 20-ak ozlijeđenih

NJEMAČKI Bild objavio je kako je došlo do eksplozije u stambenoj zgradi s pet katova u Blankenburgu te da je 20-ak ozlijeđenih. Navodi kako je poginula jedna osoba, stariji stanovnik te zgrade, a da se jedna osoba vodi kao nestala i da se za njom traga u ruševinama. Do nesreće je došlo zbog eksplozije plinske boce.

Do eksplozije je došlo u 8:55, potvrdila je lokalna policija na Twitteru. Glasnogovornik policije izjavio je za lokalne medije kako je moguće da bude još žrtava.

Na mjestu događaja nalazile su se hitne službe i tri helikoptera. U operaciji spašavanja sudjelovalo je 160 spasilaca koji su u ruševinama tražili nestalu osobu.

Policija je u stanu za koji se sumnja da se u njemu dogodila eksplozija pronašla tijelo 78-godišnjaka. 

Prema informacijama Bilda, do eksplozije je došlo kada je 78-godišnjak rukovao s plinskom bocom. U njegovom stanu se tada nalazilo više osoba. Njegova supruga zadobila je teške ozljede.

Policija je priopćila kako je zgrada u kojoj se nalazi vrtić, a koja je smještena odmah uz objekt u kojem je došlo do eksplozije, evakuirana. Nije bilo ozlijeđenih, a svu djecu su preuzeli roditelji.

Pročitajte više