Elegantan dizajn kombiniran s impresivnim performansama novog tintnog pisača u boji HP Deskjet 5740

NA DVODNEVNOM press eventu u Dubrovniku, koji se održao 2. i 3. rujna, HP je najavio izlazak na tržište novih proizvoda. Danas vam predstavljamo HP Deskjet 5740 -  svestran pisač velike produktivnosti projektiran za pouzdan rad i visokokvalitetan fotografski ispis.

Kompaktni i cijenom pristupačni tintni pisač u boji HP Deskjet 5740 nudi visoku produktivnost ispisa i jednostavno upravljanje putem kontrola na upravljačkoj ploči s prednje strane uređaja. Osim toga, ovaj izuzetno svestran i profinjeno dizajniran pisač može se koristiti i za izradu dugovječnih fotografija profesionalne kvalitete.

Oslanjajući se na HP-ovu novu generaciju tintnih ispisnih uložaka koji se odlikuju novim dizajnom ispisne glave i udvostručenom gustoćom mlaznica1, brzina crno-bijelog ispisa laserske kvalitete povećana je na do 26 stranica u minuti, a ispisa u boji na do 18 stranica u minuti. Namijenjen ispisu materijala u rasponu od dopisa, projekata, poslovnih dokumenata i e-pošte do visokokvalitetnih fotografija u boji, ovaj je pisač idealan za sve koji traže brz i pouzdan rad lijepo oblikovanog uređaja.

Ove dojmljive svakodnevne performanse dopunjene su mogućnošću izrade fotografija u boji vrhunske kvalitete, za što se brine ispisni sustav od 4800 optimiziranih tpi i 6-bojni ispis, a rezultat toga su fotografije praktički bez ikakvih tragova zrnatosti (uz primjenu ispisnog uloška HP br. 348, koji se nabavlja zasebno). Fotografije se mogu ispisivati s obrubom ili bez njega u svim najuobičajenijim formatima, među kojima su 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, A4, panoramski 10 x 30 cm i dvostruki A4 (21 x 59,4 cm). HP-ove tinte nove generacije također osiguravaju da fotografije odlično odolijevaju blijeđenju2, osobito kad su ispisane na foto-papiru HP Premium Plus, mediju gramature 280 g/m2 koji izgleda i doima se poput papira za tradicionalne fotografije. Foto-papir HP Premium Plus nudi se s visokosjajnim i satiniranim mat premazom te u nizu veličina, među kojima su i tvornički rezani panoramski format od 10 x 30 cm i veliki fotografski format 13 x 18 cm (od 1. rujna 2004.). Iako najveći dio privlačnosti ovog cijenom pristupačnog pisača leži u prilagodljivosti, HP Deskjet 5740 projektiran je i za vrlo jednostavno korištenje i jednostavno upravljanje ispisom. Sam pisač raspolaže integriranom upravljačkom pločom na kojoj se nalazi gumb za otkazivanje ispisa jednim pritiskom – otklanjajući potrebu za odlaskom u program da bi se zaustavio neželjeni ispis – te zaslon s prikazom količina tinte, koji korisnika upozorava kad se zalihe tinte spuste na opasno nisku razinu. Ako ponestane tinte, a zamjenski uložak trenutačno nije dostupan, inovativni pričuvni način ispisa daje upute preostalom ulošku da nastavi tamo gdje je ispražnjeni uložak stao.

Među ostalim praktičnim značajkama ističe se automatski senzor vrste papira, koji optimizira postavke ispisa u skladu s korištenom vrstom papira. Uz HP Deskjet 5740 isporučuje se program HP Photo Printing, koji omogućuje pristup nizu naprednijih ispisnih kontrola i olakšava rukovanje, uređivanje, ispravljanje i razmjenu fotografija s drugim osobama.

Uz HP Deskjet 5740 dobivaju se crni ispisni uložak HP br. 339 za oštar crni tekst laserske kvalitete i trobojni uložak HP br. 343, koji stvara živopisne boje za bogate dokumente u boji, grafikone i prezentacije. Oba ispisna uloška nude se u različitim veličinama radi veće mogućnosti izbora.

Za vrhunsku kreativnu kontrolu korisnici mogu nabaviti i druge ispisne uloške iz HP-ove ponude i mijenjati ih tako da za svaki posao ispisa imaju odgovarajuću kombinaciju uložaka. Tintni ispisni ulošci koji trenutno nisu u upotrebi mogu se pohraniti u štitnik za uloške, koji se dobiva uz kutiju s ulošcima, kako bi korisnik bio siguran da neće doći do sušenja tinte. Prilikom ispisa fotografija korisnici mogu kombinirati trobojni uložak HP br. 343 / 344 s uloškom za fotografski ispis HP br. 348 za izuzetno vjerne fotografije s realističnim tonovima kože i velikom paletom boja. HP Deskjet 5740 prodavat će se od rujna 2004. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni za krajnjeg korisnika od 755,00 kn (u cijenu nije uključen PDV).

Pročitajte više