Elitna prostitucija: Simona je bila ispitana u svojstvu svjedokinje, tužit će medije



SUĐENJE trojcu osumnjičenom zbog kaznenog djela podvođenja Nebojši Perunoviću, Mariki K.T. te Sari S. počinje već sutra, a kako su nam rekli na sudu ništa nema neobičnog u tako brzom početku suđenja. Naime, optužnice su već podignute, a osobe koje su kazneno prijavljene nalaze se u pritvoru stoga suđenje može početi odmah. Prvo ročište zakazano je za danas u 9 sati na Općinskom kaznenom sudu.

Da će to biti jedno od zanimljivijih suđenja u Hrvatskoj, svjedoče i napisi iz medija da će svjedoci biti brojne poznate osobe -  starlete i zvijezde u usponu kao one koje su pružale seksualne usluge te javnosti poznate osobe, većinom poslovni ljudi i liječnici, ali i sportaši, kao klijenti.

Podsjetimo, Uskok u optužnici tvrdi kako je Perunović organizacijom prostitucije zaradio oko 100.000 kuna. Dogovor je bio da će on djevojkama, među kojima je bilo i poznatih estradnih starleta, pronalaziti klijente kojima se za seksualne usluge naplaćivalo od 500 eura naviše. Polovicu ili trećinu tog iznosa, ovisno o dogovoru, djevojke su davale Perunoviću. Fizioterapeut je preko svojih mobilnih telefona i neposredno ostvarivao kontakte s klijentima i spajao ih s prostitutkama. Susreti su dogovarani u njegovom salonu za masažu, ali i u hotelima, stanovima, na jahtama...

Djevojke bi nakon pružanja usluge klijentima naplatile unaprijed dogovoreni iznos, te dio zadržavale za sebe, a dio davale Perunoviću, stoji u optužnici.

"Simona je bila ispitana kao svjedok"

Odvjetnik Nebojše Perunovića Draško Šoć kaže kako s nestrpljenjem očekuje prvo ročište te da za to ima razloga. "Niti jedan od svjedoka ne opravdava teze optužbe da je žene prisiljavao na prostituciju.", rekao je u razgovoru za RTL Televiziju.

Gojko Štulina, odvjetnik Simone Gotovac potvrdio je kako je ona bila ispitana kao svjedokinja. "Tiskovnim medijima ćemo poslati demantije, što je preduvjet u nastavku postupka u vidu građanske parnice za naknadu štete. Moja klijentica bila je ispitana u svojstvu svjedoka.", kaže Štulina.

"Odazvat će se ako bude pozvana kao svjedok. Apsolutna neistina je da je sudjelovala u seks skandalima i da je dobivala novac. Šteta koja je nanesena njoj i njenoj obitelji je nenadoknadiva", rekao je odvjetnik Isabelle Kim Popović, Marko Smolec, za RTL Televiziju.

Pročitajte više