Musk je opet najbogatija osoba na svijetu. Evo koga je prestigao

Foto: EPA

Elon Musk ponovno je najbogatija osoba na svijetu, barem prema najnovijem popisu milijardera Bloomberga. Procjenjuje se da neto vrijednost izvršnog direktora Tesle i vlasnika Twittera sada iznosi oko 192 milijarde dolara.

Dosad je na prvom mjestu Bloombergove liste najbogatijih ljudi bio Francuz Bernard Arnault, izvršni direktor kompanije LVMH, sa 187 milijardi dolara.

Musk i Arnault mjesecima su se borili za prvo mjesto na listi. No, prema izračunima Bloomberga, Arnaultovo bogatstvo je palo nakon što su dionice LVMH-a u srijedu zabilježile pad.

Bloomberg: Muskovo najveće bogatstvo dolazi od dionica Tesle

Arnault je preuzeo vodeću poziciju u prosincu prošle godine, kada je njegovo bogatstvo raslo zahvaljujući uspjehu prodaje luksuznih proizvoda. To je pomoglo u podizanju vrijednost dionica LVMH-a. LVMH, kao jedan od najvećih svjetskih konglomerata, dom je prestižnih brendova poput Louis Vuittona, Diora i Celine.

Musk je, s druge strane, doživio iznimno brz uspon na svjetskoj listi bogataša posljednjih godina jer je njegovo bogatstvo izravno povezano s uspjehom proizvođača električnih automobila Tesla. Njegovo najveće bogatstvo dolazi od dionica tvrtke, u kojoj posjeduje oko 13 posto udjela, navodi Bloomberg.

No, Musk nije samo povezan s Teslom. On je također izvršni direktor SpaceX-a, tvrtke koja se bavi istraživanjem svemira te vlasnik Twittera. Dionice LVMH-a ove godine porasle su za 19.7 posto, dok su prošle godine dionice Tesle porasle za čak 65.6 posto.

Ostaje vidjeti kako će se situacija dalje razvijati i hoće li Musk zadržati status najbogatije osobe na svijetu.

Pročitajte više