Elon Musk završio na sudu zbog prevare

Foto: Shutterstock

Američki sud vodi proces protiv vlasnika Twittera Elona Muska jer je navodno prevario njegove dioničare time što predugo nije objavio da je već investirao u tu društvenu mrežu koju je kasnije kupio i preimenovao u X. 

U odluci objavljenoj danas američki sudac Andrew Carter piše kako će dioničari zajedničkom tužbom pokušati dokazati da ih je Musk namjerno prevario time što 11 dana duže od propisanog roka nije objavio da je već kupio 5 posto Twitterovih dionica. 

Muskovi odvjetnici: Bilo je slučajno

Dioničari predvođeni mirovinskim fondom vatrogasaca u Oklahomi tvrde da je Musk uštedio više od 200 milijuna dolara povećavajući svoj udio u Twitteru, paralelno u tajnosti razgovarajući s njegovim vodstvom o planovima, prije no što je u travnju 2022. otkrio da već posjeduje 9.2 posto. 

Taj je udio platio po umjetno niskim cijenama, tvrde podnositelji tužbe. Muskovi odvjetnici pak tvrde da je on jedan od "najzaposlenijih ljudi na svijetu" te da "nehotice" nije objavio postotak udjela na vrijeme.

Sudac Carter je rekao kako ne može "zaključiti" da je Musk bio prezaposlen ako je istovremeno imao vremena kupovati dionice, sastajati se s direktorima i objavljivati o Twitteru. Musk je u konačnici kupio Twitter za 44 milijarde dolara.

Pročitajte više

 

Pročitajte više