Engleski policajac iz jedinice za zaštitu djece optužen za poticanje tinejdžerice na seks

ENGLESKI policajac, 31-godišnji Andrew Rowe iz jedinice koja se bavi sprječavanjem zlostavljanja djece optužen je za poticanje djeteta na seksualni odnos.

On je, navodno, preko interneta s 15-godišnjakinjom iz Staffordshire imao "nepristojne" razgovore. Ovaj policajac s 12-godišnjim stažem je jučer uhićen i ispitivan, a danas bi se trebao pojaviti pred sudom.

Policija podupire 15-godišnjakinju nasuprot svome kolegi

Do njegovog uhićenja je došlo uz potporu njegovih bliskih kolega policajaca s posla, a istragu je vodio "plavac" koji nije iz njegove stanice, pišu britanski mediji. "Rowe je uhićen uz suradnju i savjetovanje s Tužiteljstvom. Kao i kod drugih slučajeva teško je nama policajcima komentirati detalje istrage i optužbe na koje policajac mora odgovoriti na suđenju", rekao je zamjenik načelnika policije Marcus Beale te dodao kako policija u Staffordshireu pristupa zaštiti djece na vrlo ozbiljan način.

"S našim partnerima činimo sve kako kako bi zaštitili djecu od zla te u ovom slučaju dajemo punu potporu 15-godišnjakinji i njezinoj obitelji nasuprot posebno pripremljenom policajcu", zaključio je Beale.

I.Kri.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više