Englez optužen da je ubio sina i trovao ga solju. Baka prijavila zlostavljanje

Foto: GoFundMe/Wayne Hambling

JOANNE HUGHES, baka ubijenog šestogodišnjeg dječaka, danas je tijekom suđenja rekla kako je socijalnoj službi dva mjeseca prije ubojstva prijavila da je uočila modrice na tijelu unuka, ali da je nitko nije dalje kontaktirao i zamolio da im pošalje fotografije.

Arthur Labinjo-Hughes (6) ubijen je nakon sustavnog zlostavljanja tijekom kojeg ga se tjeralo da stoji 14 sati dnevno, uskraćivala mu se hrana i trovan je solju.

Njegov otac Thomas Hughes (29) i maćeha Emma Tustin (32) poriču da su zlostavljali dječaka i da su ga u lipnju 2020. ubili u svojoj kući u West Midlandsu.

"Poslije mi je ispričao da ga je Emma zgrabila i lupila glavom u stepenice"

Hughes je tijekom današnjeg suđenja kazala kako je primijetila modrice na dječakovim ramenima nakon što je u travnju posjetila obitelj i da je to prijavila socijalnoj službi istog dana, ali je nitko nije povratno kontaktirao.

Na sudu se doznalo da su učitelji također izrazili zabrinutost zbog Arthura, ali da im je socijalna služba kazala da je sve u redu, piše Daily Mail.

Hughes je također ispričala kako joj je Arthur kazao da ga je maćeha lupila po glavi i nazvala "užasnim derištem".

"Bili smo u vrtu, a Arthur se igrao s prijateljem i držao za glavu. Poslije mi je ispričao da ga je Emma zgrabila i lupila glavom u stepenice. Zamolila sam ga da to ponovi, a on mi je rekao da ga je nazvala 'užasnim derištem' i gurnula mu glavu, a on je onda njome udario o stepenice", kazala je Hughes.

Poruke o zlostavljanju

Na suđenju su također prikazane tekstualne poruke između oca Hughesa i maćehe Tustin u kojima se govori o zlostavljanju.

U jednoj je poruci Hughes zaprijetio da će mu "skinuti čeljust s ramena" i poručio Tustin da mu začepi usta ili da ih zaveže čarapom.

Arthur je kolabirao u utorak 16. lipnja, a preminuo je sljedeći dan u dječjoj bolnici u Birminghamu. Tustin je bila ta koja je nazvala hitnu pomoć. Bolničarima je rekla da si je dječak sam nanio ozljede i da je "lupao glavom dok je bio na podu".

Pročitajte više