Epsteinovi zatvorski čuvari optuženi za krivotvorenje podataka

Ilustracija: EPA

DVOJICA zatvorskih čuvara čiji je zadatak bio čuvanje Jeffreyja Epsteina u noći kad je preminuo optužena su za krivotvorenje podataka, javlja BBC.

Epstein je uhićen 6. srpnja zbog optužbi za trgovinu seksualnim robljem. Tužitelji su u optužnici naveli da je desetke maloljetnih djevojčica namamio u svoje luksuzne domove u New Yorku i Floridi te im je plaćao za seksualne usluge, kao i da regrutiraju još djevojaka.

Pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji

Epstein je tvrdio da je nevin, a u zatvoru na Manhattanu čekao je da se riješi njegova žalba na odluku suca koji nije dopustio da bude u kućnom pritvoru do početka suđenja. Nakon što je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji odmah je pokrenuta istraga o okolnostima njegove smrti.

Obdukcija je pokazala da se Epstein ubio vješanjem, no dugogodišnji forenzički patolog dr. Michael Baden, kojeg je angažirao brat Jeffreyja Epsteina, tvrdi kako neki dokazi ukazuju na to da se milijarder nije objesio u svojoj ćeliji, nego da je zadavljen. 

Baden, koji je obdukciji prisustvovao kao promatrač, tvrdi kako čvrsto stoji iza svojih zaključaka jer za 50 godina karijere nije vidio takve tipove ozljeda kod samoubojstva. Epstein je, naime, imao frakture grkljana i podjezične kosti. "Te ozljede više su karakteristične za ubojstvo davljenjem nego za samoubojstvo", rekao je patolog.

Uz ovu izjavu patologa kojeg je angažirao Epsteinov brat na internetu su se pojavile teorije zavjere pa i memovi da se Epstein nije ubio.

Epstein je osuđeni seksualni prijestupnik jer je 2008. priznao da je u Floridi platio jednoj tinejdžerici za seks. Taj bivši menadžer hedge fonda družio se s mnogim poznatim osobama, pa tako i sa sadašnjim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i bivšim predsjednikom Billom Clintonom.

Uskoro opširnije

Pročitajte više