Estetski kirurg koji je silovao pacijentice pod narkozom pronađen mrtav u dvorištu

Ilustracija: EPA

LIJEČNIK s Floride optužen da je silovao dvije žene pod sedativima dok su bile na kozmetičkim medicinskim zahvatima pronađen je mrtav u jarku u blizini svoje kuće, priopćila je lokalna policija. Eric Andrew Salata iz Napulja, optužen je 21. studenoga za dva seksualna zlostavljanja fizički bespomoćnih osoba u dobi od 51 i 73 godina.

Policija je izvijestila da je Salatino tijelo pronađeno tijekom provjere optuženika, koja je pokrenuta jer se monitor na gležnju koji mu je policija stavila kako bi spriječili bijeg nije pomaknuo nekoliko sati. Nakon što su pronašli njegovu čizmu kako strši u lokalnoj šumi, policija je otkrila i njegovo tijelo s prostrjelnom ranom na glavi i pištoljem koji je ležao u blizini.

Smrt "nije sumnjiva"

Salata, koji se medicinom bavio više od 30 godina, ostavio je dvije poruke, svoje kreditne kartice i vjenčani prsten u svom domu prije smrti, navodi se u izvješću koje citira Daily Beast. Policija je naglasila da se njegova smrt još ne smatra samoubojstvom jer obdukcija nije dovršena, ali glasnogovornik je rekao da se slučaj "ne čini sumnjivim".

Jedna od žrtava rekla je istražiteljima da joj je Salata dao plin za smijanje, koji se koristi za ublažavanje boli, a nakon toga je osjetila da joj dodiruje intimne dijelove, navodi se u izvješću koje je prenio Naples Daily News. Zatim je upotrijebio više plina i ponudio joj nepoznatu bistru tekućinu, vjerojatno tekilu, od čega se na kraju onesvijestila.

Rekla je da je kasnije vidjela Salatu kako penetrira u nju. Druga je žena također rekla policajcima da ju je Salata silovao tijekom zahvata. Adam Horowitz, odvjetnik jedne od žrtava, izjavio je u utorak za Daily Beast da je Salata smrću "izbjegao pravdi".

Pročitajte više