Europska komisija predložila jaja s dvostrukom ljuskom

EUROPSKA komisija u utorak je predložila da se zabrani prodaja jaja s jednostrukom ljuskom, kako bi se u cijeloj Europi zajamčila njihova još bolja kvaliteta i čvrstoća.

"Prečesto na policama supermarketa ili manjih dućana možemo pronaći jaja kojima su ljuske napukle iil slomljene. Jaja namijenjena duljoj pripremi, dakle "tvrdo kuhana", morala bi imati dvostruku ljusku, a ona koja se spremaju "na oko", mogla bi se prodavati s jednostrukom ljuskom", kaže u prvotravanjskom priopćenju Europske komisije.

"Dvostruka ljuska bila bi korisna i kada je riječ o transportu jaja. Na udaljenijim relacijama sigurno bi ih bio oštećen puno manji broj", kaže se u priopćenju.

Osim toga, u prvotravanjskom se priopćenju Komisije kaže kako se razmatra i mogućnost ograničenja broja novinara akreditiranih u Bruxellesu s obzirom na skoro proširenje organizacije. Predlaže se selekcija novinara koji će imati pristup prostorijama u kojima se održavaju press-konferencije "s obzirom na njihovo poznavanje političkih zbivanja te institucionalnog sustava EU-a".

Pročitajte više