Europska komisija tvrdi je da je žrtva klevete kojoj je cilj sabotirati pregovore o Brexitu

Foto: Hina

EUROPSKA komisija objavila je da je žrtva klevete kojoj je cilj sabotirati pregovore o Brexitu, referirajući se na novinski izvještaj da je njezin predsjednik Jean-Claude Juncker omalovažavao "utučeno" ponašanje Therese May na prošlotjednoj zajedničkoj večeri.

To je drugi put u posljednjih šest mjeseci da dopisnik njemačkog Frankfurter Allgemeine Zeitunga (FAZ), poštovan zbog svog pristupa Junckerovom okruženju, objavljuje informacije o reakcijama šefa EU-a nakon sastanka s britanskom premijerkom oko izlaska njezine države iz europskog saveza.

May prikazana kao umorna premijerka koja moli EU za pomoć


Nedjeljna priča u kojoj je May prikazana kao umorna premijerka pogođena stranačkim nadmetanjem koja "moli" EU za pomoć izazvala je svađu na Twitteru između bivših i sadašnjih pomoćnika dvaju čelnika.

Nakon prošlotjednog summita na kojem su europski čelnici htjeli zadobiti povjerenje May kako bi ubrzali pregovore o Brexitu, šef Junckerovog ureda na Twitteru je odbacio optužbu nekadašnjeg člana tima britanske premijerke da je on izvor priče, što su mnogi sugerirali nakon večere u Londonu u travnju.

Martin Selmayr je FAZ-ovu priču nazvao pokušajem da mu se smjesti i da se pogoršaju odnosi između Junckera i May.

Glasnogovornik Komisije Margaritis Schinas rekao je novinarima da ih "neki ljudi optužuju zbog svojih političkih ciljeva... ili da bi potkopali njihovu pregovaračku poziciju".

"Voljeli bismo kad bi oni to prestali raditi", naglasio je Schinas. Odbio je otkriti o kome govori, no dodao je da Juncker "ne bi nikada nešto tako rekao".
 

Pročitajte više