Europska organizacija poslovnih anđela prestižnu nagradu dodijelila - Kolindi

Foto: FAH

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ primila je nagradu „Visionary Leadership Award 2016“ krovne europske organizacije poslovnih anđela EBAN, javlja HRT.

Priznanje je Kolindi uručio nedavno izabrani predsjednik Centralno-istočne europske zone EBAN-a i predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE Davorin Štetner.

Uručujući nagradu, naglasio je kako je Kolinda prva osoba iz hrvatske visoke politike koja je prepoznala važnost poslovnih anđela i startupa uključivši ih u rad svog Vijeća za gospodarska pitanja.


EBAN okuplja više od 150 organizacija iz više od 50 zemalja širom svijeta vezanih uz investiranje u startupe, a poslovni anđeli bitna su karika u razvoju start up tvrtki jer uz novac daju svoje znanje te mrežu kontakata za ubrzani razvoj tvrtki.

Na susretu je naglašen i zajednički stav da je za start-up tvrtke, ali i za sve male i srednje poduzetnike, nužno osigurati pojednostavljenje pravila poslovanja uz smanjenje administrativno-birokratske presije koja uz visoku cijenu rada te često mijenjanje zakona najviše šteti Hrvatskoj kao poželjnoj destinaciji za biznis.

Pročitajte više