Europski ministri pohvalili napredak hrvatskog gospodarstva

MINISTAR financija Ivan Šuker prisustvovao je desetom sastanku ministara gospodarstva i financija Europske Unije i zemalja kandidata, održanom u Bruxellesu.

Sastanak je održan u cilju jačanja dijaloga o fiskalnoj i ekonomskoj politici, a ministri su zajedno s predstavnicima Europske komisije i Europske središnje banke te središnjih banaka zemalja kandidata, raspravljali o ekonomskoj politici i strukturnim izazovima.

Ministri su izrazili priznanje napretku koje su hrvatske vlasti postigle u pogledu povećanja konkurentnosti gospodarstva. Četvrti hrvatski Pretpristupni ekonomski program ministri su ocijenili kao uvelike koherentan srednjoročni okvir makroekonomske i fiskalne politike.

U svom obraćanju ministar Šuker istaknuo je odlučnost Republike Hrvatske u ispunjenju gospodarskih kriterija za ulazak u Europsku uniju kao i ostalih kriterija u samom pregovaračkom procesu.

Nakon ministarskog sastanka, Šuker se sastao s Joaquinom Almuniom, povjerenikom Europske komisije za ekonomska i monetarna pitanja, te ga upoznao s trenutnim gospodarskim stanjem i prognozama za naredno razdoblje.

B.V.
Foto: Ministarstvo financija

Pročitajte više