Evo što o radu u top destinaciji kaže kuharica koja je u Valamaru već osam sezona

Foto: Press

UZ MOGUĆNOST rada u hotelima sa 4* i 5*, kuhari u Valamaru mogu računati na najbolja primanja u turizmu i brojne benefite.

Ana Težak je 25-godišnjakinja iz okolice Labina koja se upravo priprema za osmu sezonu u Valamaru na poziciji kuharice. U tih osam godina za Valamarove goste pripremila je toliko obroka da ih je gotovo nemoguće pobrojati. "Krenula sam u objektu Valamar Albona Hotel & Residence, a potom sam prešla u Valamar Bellevue Resort u Rapcu. Radila sam i u Valamar Sanfior Hotel & Casa objektu te Valamar Girandella Resortu. Svugdje je lijepo, ali moram priznati i da mi je najljepše u ‘mom’ Valamar Bellevue Resortu”, govori Ana uz osmijeh. 

Ugovor za stalno i cjelogodišnja primanja

Ana ima ugovor za stalno, zahvaljujući čemu može računati na cjelogodišnja primanja i staž. Otkriva i da najviše voli raditi u otvorenim kuhinjama, ispred gostiju. “Posebno uživam u pripremi jela u woku. Jako volim komunicirati s našim gostima i to mi je jedna od najljepših strana ovog posla. Većinom razgovaramo o hrani, o tome odakle dolaze, kako im se sviđa naša destinacija i o još mnogočemu”, ističe. 

U ljetnim mjesecima, kaže, u kuhinji zna biti poprilično dinamično. U takvom okruženju, dodaje, kolege postanu bliski poput članova obitelji. “Moramo se dobro slagati. U suprotnom, objekt ne bi funkcionirao”, naglašava. Osim toga, rad u objektu kategorizacije od 4* i više sa sobom donosi i jednu veliku odgovornost. 

“Iznimnu pažnju posvećujemo visokim standardima kvalitete i prezentacije hrane te usluge”, dodaje. 

Flexi posao i vrijeme za uživanje

Karijerom i radom u Valamaru jako je zadovoljna. “Valamar bih uvijek preporučila i drugima. U ljetnim mjesecima nastojimo što više raditi kako bismo prikupili i sate za zimski dio godine, ali možemo računati i na slobodan dan. Posao je u dogovoru s voditeljima fleksibilan”, dodaje. 

Uz ValamArtist karticu zaposlenici, k tome, mogu uživati u Valamarovim restoranima i barovima uz 30% popusta, uz osigurane popuste i na više od 300 prodajnih mjesta. 

Prilika za rast i usavršavanje

Među benefitima rada u Valamaru, ističe, su i brojne prilike za edukacije i usavršavanje. “U posebno lijepom sjećanju ostala mi je edukacija održana na Lošinju gdje smo od poznatog zagrebačkog chefa naučili mnogo toga, a s nekim stvarima se i susreli prvi put, kao što je halal ili košer hrana. Obično je riječ o dvodnevnim ili trodnevnim cjelodnevnim edukacijama diljem obale i Istre”, naglašava Ana. 

Što se tiče očekivanja od nadolazeće sezone, kaže i da je pomalo nestrpljiva. “Najave su odlične,
očekuje se, koliko znam, veliki broj gostiju. Sve veći broj objekata se sprema na otvaranje ili je već
otvoren. Bit će posla!”, poručuje na kraju.

Svidjela vam se Anina priča i želite raditi u top destinacijama na Jadranu? Valamar upravo traži kuhare. Na poveznici doznajte više o poziciji i ispunite prijavnicu.

Što možete očekivati u sezoni 2022.? 

●    Povećanje plaća i nagrada

Valamar od ove godine pokreće proces usklađivanja plaće za stručna zanimanja u hotelima, kampovima i ljetovalištima  s plaćama u vodećim europskim destinacijama. Uz rast od prosječno 14 posto, ove godine će tako plaće Valamarovih zaposlenika na stručnim zanimanjima, uključujući kuhare, konobare, kućne majstore specijaliste i recepcionare, iznositi od 1000 do 1600 eura neto mjesečno. Nastavlja se i s programima nagrađivanja izvrsnosti prema kojima su u prošloj godini djelatnicima isplaćene nagrade iz programa „13. i 14. plaće“ u iznosu do 1.500 eura neto, ovisno o tome koliko su dugo i uspješno radili. Povećava se i Valamar jamstvo, garancija minimalnih neto primanja za sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i niz drugih radnih mjesta na mjesečni iznos od 750 do 1100 eura neto.

●    Kontinuirano unapređenje uvjeta rada

Programom “Flexi posao” zaposlenicima hotela, kampova i ljetovališta nudi se mogućnost dva slobodna dana u tjednu, te rada u jednoj smjeni i prilagođavanja radnih obveza potrebama djelatnika, sve radi što bolje ravnoteže privatnog i poslovnog života. Programom “Živi destinaciju”, osim kvalitetnog smještaja i prehrane svim zaposlenicima koji dolaze raditi iz drugih krajeva Hrvatske, djelatnicima se osiguravaju popusti na više od tristo prodajnih mjesta te im se pruža mogućnost korištenja destinacijskih zabavnih sadržaja. Više o otvorenim radnim mjestima, uvjetima rada te razlozima zbog kojih Valamar Riviera titulu TOP poslodavca u turizmu nosi već dugi niz godina potražite na službenim stranicama Valamar Riviere i Facebook profilu.

Pročitajte više