Evo zašto Vrhovni sud seli slučaj braće Mamić u Osijek

Foto: FAH

USKOK je danas podigao optužnicu protiv Zorana i Zdravka Mamića, koje se tereti da su NK Dinamo oštetili "za ukupan iznos od 115.871.323,39 kuna, a proračun Republike Hrvatske za iznos od 12.209.650,67 kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza".

> Podignuta optužnica protiv braće Mamić; USKOK: Oštetili Dinamo za 115, proračun za 12 milijuna kuna

Usto, suđenje Mamićima preseljeno je iz Zagreba u Osijek, a Vrhovni sud objasnio je i zašto.

Okrivljenici poznaju suce

"Glavni državni odvjetnik RH od Vrhovnog suda zatražio je suglasnost za prenošenje mjesne nadležnosti na Županijski sud u Osijeku zbog postojanja osva sumnje o počinjenju kaznenih djela iz članka 291. st. i dr. Kaznenog zakona. Prijedlog se obrazlaže time što iz javno dostupnih podataka proizlazi da suci Županijskog suda u Zagrebu: Jasna Smiljanić, Ivan Turudić i Ivica Veselić poznaju II. okrivljenog Zdravka Mamića, okr. Zorana Mamića i I- okr. Damira Vrbanovića, a Ivica Veselić je predsjednik, a Jasna Smiljanić sutkinja Arbitražnog suda Hrvatskog nogometnog saveza, dok je III. okr. Zoran Mamić prvi dopredsjednik HNS, a IV. okr. Damir Vrbanović izvršni direktor HNS.

Osim toga suci Jasna Smiljanić i Ivan Turudić su suci Odjela za predmete USKOK-a koji do sada nisu sudjelovali u donošenju odluke vezane za navedeni predmet. Prijedlog je osnovan".

Rješenje Vrhovnog suda pročitajte u nastavku.

310483409 Rješenje Vrhovnog Suda

Pročitajte više