VIDEO Fatalna ujna oslobođena optužbe za poticanje na ubojstvo, prekrižila se kad je čula presudu

Foto: Index

FATALNA ujna Slađana Novoselnik oslobođena je optužbe za poticanje na teško ubojstvo, doznaje Index.

Njen nećak M.F. dobio je osam godina maloljetničkog zatvora za ubojstvo ujaka Domagoja Novoselnika u ljeto 2011. godine na Hvaru.

Slađana se prekrižila kad je čula oslobađajuću presudu.



Podsjetimo, radi se o dugotrajnom i mučnom slučaju. Domagoj Novoselnik ubijen je nožem u ljeto 2011. godine, a njegova supruga i nećak pokušali su cijelu stvar prikazati kao samoubojstvo. Istražitelji su, međutim, odmah posumnjali u njihovu priču. Ubrzo se otkrilo kako su bili u ljubavnoj vezi.

Slađana je 2012. godine osuđena na 22 godine zatvora zbog poticanja na teško ubojstvo svog supruga Domagoja Novoselnika. No, početkom 2013. godine, Vrhovni sud ukinuo je nepravomoćnu presudu splitskog Županijskog suda. Tri i pol godine provela je u pritvoru.

Nakon toga je uslijedilo ponovno suđenje.

Slađana jedva progovorila dvije riječi pred sudom

"Moja branjenica od početka negira počinjene kaznenog djela. Nakon odluke Vrhovnog suda znali smo da su nam otvorena vrata prema oslobađajućoj presudi", rekla je Slađanina odvjetnica Doris Košta pred zgradom suda.

Sama Slađana Novoselnik jedva da je uspjela nešto izustiti.

"Teško", jedva je prozborila Slađana Novoselnik na pitanje Indexovog novinara kako je ovo sve doživjela. Dodala je da je tri i pol godine bila u pritvoru.


"Sad imamo oslobađajuću presudu koja nije pravomoćna, ali očekujem da će biti potvrđena. Ovdje se ukazuje stravičan problem Centra za socijalnu skrb. Mojoj branjenici je dijete oduzeto jer je bila u zatvoru. Mi smo poduzeli sve radnje u onom trenutku kad je ona izašla da dobije dijete i da dijete vrijeme do sudske odluke provede s majkom. Centar je to zanemario i pokrenuo je proces oduzimanja djeteta", rekla je odvjetnica dodavši da se radi o splitskom Centru za socijalnu skrb.

Skrbništvo nad djetetom je dobila baka.

"U međuvremenu ti kontakti su nikakvi. Samo putem telefona. Baka odbija bilo kakvi kontakt", rekla je odvjetnica. 

Slađana je rekla kako kćer nije vidjela otkad je izašla iz zatvora.

"Prošle godine sam na Hvar išla raditi samo da bi došla do kćeri. Ali mi je i tamo bilo odbijeno, tražili su treću osobu. Uvijek je bilo izmišljanja da te osobe nema. Samo telefonski i samo subotom imamo kontakt", rekla je Slađana Novoselnik.

Dijete se u međuvremenu pričestilo.

"I to je baka odbila, to sam čula od drugih osoba", kaže Slađana Novoselnik.

"Mi sad krećemo u bitku da se dijete vrati majci. Majka će se vratiti u Hvar", rekla je Doris Košta.

"Ja sam u Virovitici. Na Hvaru sam radila samo kako bi bila što bliže kćeri", dodala je Slađana.

Djevojčica sad ima devet godina.

"A to je počelo kad je imala dvije. Tako da sada imamo drugi problem. A taj problem je veći", zaključila je Košta.


Sudsko vijeće


 

Pročitajte više