Fažana u šoku nakon tragedije: "Bile su nerazdvojne, zajedno su odrastale, išle u vrtić i školu"

Foto: Facebook, Video: ipress

DVIJE su osobe poginule, četiri su teže a još dvije lakše ozlijeđene u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dvadeset minuta iza ponoći u subotu dogodila na cesti Pula-Fažana, svega petstotinjak metara prije ulaza u Fažanu.

Do nesreće je došlo kada se Citroen kretao prema Puli te iz zasad nepoznatog razloga razloga u blagom lijevom zavoju otklizao i u klizanju prešao preko lijeve, suprotne kolničke trake i lijevom zadnjom stranom udario u stablo pored kolnika, potom se zarotirao i zaustavilo djelomično na travnatoj površini.

Uslijed siline udarca jedna djevojka je izbačena iz vozila na travnatu površinu s desne strane kolnika i na mjestu je preminula, dok je druga preminula djevojka bila pored automobila.

"U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 00.05, na županijskoj cesti Pula-Fažana, smrtno su stradale dvije maloljetne hrvatske državljanke.

Nesreća se dogodila kada je 18-godišnja vozačica, kao mladi vozač upravljala automobilom Citroen, pulske registarske oznake, kada je u organizmu imala alkohola, iz smjera Fažane prema Puli. U zavoju u lijevo, vozačica je zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubila nadzor i prešla na suprotnu kolničku traku, nakon čega je vozilo sletjelo van kolnika i udarilo u stablo. Od siline udarca, automobil se odbio i zarotirao te se zaustavio većim dijelom na kolniku.

U vozilu se u trenutku nesreće nalazilo osam osoba, šest djevojaka i dva mladića. Dvije maloljetne djevojke su u nesreći smrtno stradale, tri maloljetnice i jedan maloljetnik su teško ozlijeđeni i zadržani u Općoj bolnici Pula, a vozačica i još jedan maloljetnik su lakše ozlijeđeni", izvijestila je policija.



Neizmjerna tuga u Fažani

U nesreći su poginule Elena Đurić i Francesca Šuran, učenice trećeg razreda pulske gimnazije. Imale su samo 16 i 17 godina. Zajedno su odrastale, išle u vrtić i školu.

"Bile su nerazdvojne, moje prave prijateljice. Ne mogu zamisliti da ćemo sjediti u školskim klupama, a da će njihova mjesta biti prazna. Što ćemo reći kada nas profesori pitaju koga nema", kaže jedan od njihovih kolega iz razreda, koji još uvijek ne mogu do kraja spoznati kako njihovih prijateljica uistinu nema, piše ipress.

I danas na mjestu gdje su poginule mladi, ali i brojni građani Fažane, ostavljaju svijeće i cvijeće. Tragedija je ovo koju Istra ne pamti, kaže jedna Fažanka suosjećajući s njihovim roditeljima. "Bila su to dobra djeca, nikada nije bilo problema s njima", kaže za iPress.

Pročitajte više