FBI spriječio novi masakr u SAD-u, vozač kamiona planirao pucati po crkvi

Foto (nije fotografija događaja u članku): Epa

FBI je u ponedjeljak u Indianapolisu uhitio vozača kamiona koji je za nekoliko dana planirao izvesti masovnu pucnjavu u crkvi u saveznoj državi Tennessee, javlja USA Today.

Prema optužnici, Thomas Matthew McVicker (38) planirao je ovoga četvrtka vatrenim oružjem izvesti napad na crkvu u gradu Memphisu.

FBI je o njegovim namjerama izvijestio McVickerov prijatelj koji je 12. kolovoza kontaktirao savezne vlasti i rekao da McVicker planira masovnu pucnjavu i samoubojstvo.

"Razmišljam o tome da pucam na crkvu, ali se bojim kako će to utjecati na moju obitelj nakon što mene više neće biti“, napisao je McVicker 9. kolovoza u poruci prijatelju.

McVicker nije naveo razlog za planirani napad, ali je prijatelju pričao o "duhovnim zmijama" i zlim "entitetima" koji su ga napadali i mučili.

“Namjeravao uzeti nož i prerezati grkljan župniku“

McVickerova majka je 12. kolovoza rekla agentima FBI-ja da on posjeduje pištolj Ruger P90, uzima lijekove za shizofreniju te povremeno koristi kokain i metamfetamin.

14. kolovoza McVicker je putem telefona ispričao jednoj poznanici da će "pucati" u crkvu u Memphisu. Ona je kazala da joj je to govorio ljutim tonom i dodala kako je rekao da namjerava uzeti svoj nož i prerezati grkljan župniku.

FBI je nadgledao McVickera i saznao kako je od svog poslodavca zatražio slobodan dan za 22. kolovoza i naveo kako ga planira provesti  u Memphisu.

FBI je na temelju tih informacija odmah reagirao i uhitio McVickera prije nego što je uspio ostvariti svoje namjere.

Pročitajte više