Feministice zgrožene Berlusconijevom izjavom ljevičarki: Ljepša si nego što si pametnija

TALIJANSKI premijer Silvio Berlusconi ponovno je svojom izjavom uzburkao talijansku javnost, a ovoga puta najviše su se pobunile feministice.

Oko 97.000 Talijanki potpisalo je izjavu "Žene koje je premijer uvrijedio" zgrožene njegovom opaskom postarijoj ljevičarki Rosy Bindi da je "ljepša nego što je inteligentnija". Time je, smatraju žene u Italiji, uvrijedio i njenu inteligenciju i izgled.

Berlusconi nije George Clooney

Od tada je nastao niz Facebook grupa koje se solidariziraju s političarkom, a održan je i prosvjed u gradu Reggiu Emilii.

"Neka netko kaže Berlusconiju da on nije George Clooney. Uvredljivo je da uvijek priča o ženama u estetskim terminima", rekla je senatorica Patrizia Bugnano.

Kampanju je pokrenula i talijanska La Repubblica kojoj je 3.000 žena poslalo svoje fotografije s izjavama, tipa: "Žene vrijeđa kad muškarac nosi podlogu" ili "Mi nismo tvoje konkubine".

Polušaljiva isprika

Silvio Berlusconi se doduše ispričao za cijeli slučaj, ali u svojem stilu. Ponudio je polušaljivu ispriku rekavši kako se radilo o "razočaravajućem trenutku". No ovo nije njegova prva izjava u vezi izgleda Rosy Bindi. Kad se njegova žena pobunila, jer su se za Europski parlament ove godine natjecale samo lijepe žene, on joj je odgovorio: "Pa što ako su lijepe. Ne mogu sve biti kao Rosy Bindis".


Pročitajte više