Ferrero mora zatvoriti tvornicu čokolade u Belgiji zbog salmonele

Foto: EPA

TVORNICA čokolade Kinder u Belgiji, koja je u vlasništvu Ferrera, mora se zatvoriti nakon što je povezana s desecima slučajeva salmonele.

Belgijsko tijelo za sigurnost hrane AFSCA također je naredilo povlačenje svih Kinder proizvoda proizvedenih u tvornici u belgijskom Arlonu.

Slučajevi sumnje na salmonelu povezani s Kinder čokoladom prijavljeni su u zemljama uključujući Hrvatsku, SAD, Veliku Britaniju, Njemačku, Francusku i Belgiju. Ferrero se ispričao i priznao propuste.

Ferrero je povukao dio proizvoda i iz Hrvatske

Podsjetimo, kako su rekli iz Ferrera, "odabrani Kinder proizvodi, proizvedeni u Belgiji, dobrovoljno se povlače iz prodaje u Republici Hrvatskoj. Ferrero surađuje s nadležnim tijelima za sigurnost hrane zbog moguće povezanosti s pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van teritorija Republike Hrvatske.

Iako prilikom stavljanja Kinder proizvoda na tržište ni jedan proizvod nije bio pozitivan na salmonelu i nismo zaprimili ni jednu pritužbu potrošača, ovu stvar shvaćamo vrlo ozbiljno jer nam je zaštita potrošača uvijek na prvom mjestu.

Ferrero je kao mjeru opreza odlučio sam dobrovoljno povući iz prodaje u Republici Hrvatskoj proizvode Kinder Schoko-Bons, Kinder Surprise Maxi i Kinder Happy Moments".

Istraga je u tijeku

Belgijsko tijelo za sigurnost hrane AFSCA priopćilo je da je tvornici naređeno da se zatvori nakon što Ferrero nije mogao dati potpune informacije za svoju istragu.

AFSCA je priopćila da je istraga u tijeku i da će tvornici biti dopušteno ponovno otvaranje samo ako Ferrero može pružiti potrebna jamstva da je u skladu s propisima o sigurnosti hrane.

Pročitajte više