Fiat se ne seli u Detroit: Ulažu milijardu eura u tvornicu u Torinu

Foto: autoevolution.com

TALIJANSKA grupa Fiat će uložiti gotovo milijardu eura u Torinu u tvornicu Mirafiori gdje će proizvoditi model "Maserati 4x4".

Tvrtka je ovu odluku priopćila na sastanku s predstavnicima sindikata, koji strahuju da će se ta tvrtka povući iz Italije.
 
Sindikati koji su u sukobu s upravom Fiata, prihvatili su kolektivni ugovor o radu, "priznajući da je to nužan preduvjet za nastavak proizvodnje Fiata u Italiji", piše u zajedničkom priopćenju tvrtke i sindikata.
 
Šef Fiata Sergio Marchionne je izjavio da će poduzeće "odmah pokrenuti plan ulaganja potrebnih za produktivno zapošljavanje i za budućnost tvornice Mirafiori", navodi se u priopćenju.
 
Generalni tajnik sindikata UIL, Luigi Andeleti je rekao da se time omogućuje proizvodnja "Maseratija 4x4" u Mirafioriju za što bi trebale početi pripreme u idućih nekoliko tjedana.
 
Po drugom sindikalnom dužnosniku, iz organizacija Fim-CISL, Giuseppeu Farini, investicija Fiata u Mirafiori je "dobra vijest za radnike Fiata i talijanske industrije ... jer otvara budućnost i daje nadu".
 
Fiat, najveći privatni poslodavac u Italiji, pod sumnjom je medija i sindikata da želi napustiti svoje sjedište u Torinu, i potpuno se preseliti u Detroit, čim završi spajanje sa svojim američkim partnerom, Chryslerom.
 
 

Pročitajte više