FIESCHI O ZADAĆAMA MISIJE OESS-A NA KOSOVU

Glavna zadaća Misije OESSa na Kosovu u predstojećem razdoblju, nakon uspješno organiziranih općinskih izbora prošle godine, bit će uvježbati i pripremiti pripadnike Kosovske policijske službe, posebice uključiti pripadnike svih zajednica u kosovsku policiju te povratak raseljenih, izjavio je u četvrtak u intervjuu za Radio Kosovo, voditelj Misije OESSa na Kosovu, veleposlanik Pascal Fieschi.

Fieschi je rekao da većina na Kosovu mora preuzeti odgovornost za manjine, dok manjine moraju prihvatiti realnost, što je put koji vodi prema integraciji kosovskog društva.

´Mislim da postoji jedna realnost, a to je da kosovsko stanovništvo i međunarodna zajednica grade na Kosovu demokratsko društvo u kojem svatko ima svoje mjesto. Rješavanje toga pitanja vode Kosovo prema Europi, ali za to je potrebno vrijeme´, izjavio je Fieschi.

Neovisno o tome kakav će biti konačan status Kosova, treba izgrađivati demokraciju u kojoj će biti poštovana prava svih ljudi na Kosovu, dodao je veleposlanik Fieschi.

Fieschi je rekao da Misija OESS-a priprema u suradnji s kosovskim institucijama novi izborni zakon za parlamentarne izbore 2004. godine.

Pročitajte više