Fikret Abdić Babo i njegov sin Ervin na fiktivnim ugovorima zaradili milijune kuna

PROTIV osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića Babe i njegova sina Ervina Abdića Županijsko državno odvjetništvo je podiglo optužnicu zbog zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u njihovu počinjenju.

Fikreta Abdića se tereti da je 27. siječnja u Rijeci, kao direktor trgovačkog društva, uz pomoć sina sastavio fiktivni ugovor o zajmu sa sporazumom o prijenosu prava vlasništva, a sve kako bi došao u vlasništvo kuće i gradilišta u Voloskom. Ta kuća i gradilište bili su u vlasništvu tvrtke gdje je Abdić bio direktor.

Abdić u pulskom zatvoru odrađuje kaznu za ratni zločin

U ugovoru je lažno navedeno kako je Fikret Abdić 31. prosinca 1997. godine posudio 600 tisuća kuna svojoj tvrtki koju je neovlašteno zastupao njegov sin. Taj je novac dalje fiktivno pozajmljen drugom društvu uz založno pravo na kući i gradilištu u Voloskom pa je tako Fikret Abdić postao fiducijarni vlasnik tih nekretnina vrijednih oko dva milijuna kuna. Sve se to dogodilo na štetu društva iz Velike Kladuše kojem je vlasnik bila riječka tvrtka u kojoj je Abdić bio direktor.

Abdića se tereti i da je 2005. godine godine opunomoćio Ervina da potpisuje ugovore o kreditu s ovršnom klauzulom za zasnivanje založnog prava na svim nekretninama u vlasništvu riječke tvrtke u kojoj je Abdić bio direktor te još jedne tvrtke iz Karlovca. Ervin je time uspio dobiti dva milijuna kuna kredita založivši četiri kuće i dvorište u Rijeci u vlasništvu tvrtke iz Velike Kladuše. Abdić je u pulskom zatvoru na izdržavanju kazne od 15 godina robije. 

Pročitajte više