Filipinski PAL Air smanjuje učestalost 11 međunarodnih letova i ukida 2600 radnih mjesta

FILIPINSKI zračni prijevoznik Philippine Airlines u subotu je izdao priopćenje kako će privremeno kroz sljedeća dva mjeseca smanjiti učestalost letova u sklopu programa za srezavanje troškova, pri čemu će se ukinuti i dvije tisuće i 600 radnih mjesta, javlja agencija AFP.

Ukupno 11 letova, tj 12 posto ukupnih međunarodnih letova od prvog će listopada biti zahvaćeno novom odlukom, i to linije prema Hong Kongu, Bangkoku, New Delhiju, Macau, Singapuru, Los Angelesu, Vancouveru, Guamu, Sidneyu, Melbourneu i Incheonu.

Uz međunarodne, bit će ukinuto i 30 posto lokalnih letova, kao i catering i rezervacije putem pozivnih centara, jer PAL surađuje sa vanjskim pružateljima nekih usluga, što dodatno opterećuje njihov budžet.

Također, eliminirat će se nešto više od dvije i pol tisuće radnih mjesta, čime će filipinski zračni prijevoznik uštedjeti oko 15 milijuna dolara i time očuvati preostale četiri tisuće radnih mjesta.

PAL, azijski najstariji zračni prijevoznik, do lipnja je u tri mjeseca imao gubitak malo veći od deset milijuna dolara, dok su u istom razdoblju prošle godine zabilježeni prihodi u iznosu od 31.6 milijuna dolara.

Pročitajte više