Filmska pljačka: Porečka "hitna pomoć" olakšala zlatarnicu za 10 milijuna kuna

U CENTRU Poreča se u srijedu ujutro oko 5.30 sati dogodila pljačka zlatarnice iz koje je otuđen nakit vrijedan deset milijuna kuna. Čini se da su pljačku u zlatarnicu izveli profesionalci, jer je veliki plijen  odnesen u samo nekoliko minuta, a akcija je izvedena besprijekorno što znači da je pomno isplanirana.

Prema dostupnim informacijama, pljačkaši su se vozilom hitne pomoći dovezli pred zlatarnicu Veritas u Ulici Decumanus u centru Poreča te su provalili kroz ulazna vrata i u samo nekoliko minuta odnijeli veliku količinu nakita.

Čini se da je alarm zlatarnice svirao više od pola sata, ali to nije bilo sumnjivo nikome od stanara okolnih zgrada koji su navikli da se alarm pali gotovo svake noći, prenosi portal Parentium.

Osmišljenost akcije dodatno se potvrđuje i time što su pljačkaši prošli kroz rampu kojom se ulazi u starogradsku jezgru, a gdje smiju ući samo stanari i interventna vozila. Najvjerojatnije su pušteni upravo zbog toga što su se vozili u hitnoj pomoći te su bili odjeveni kao medicinsko osoblje.

Policija traga za počiniteljima.

Pročitajte više