Fina: Mi smo pogriješili, Rimac je predao sva financijska izvješća za 2021.

Foto: Profimedia/Fina

NAKON što je u medijima objavljeno da je Rimac Group prvo kasnio gotovo godinu dana s predajom financijskog izvještaja za 2021. godinu, iz Fine su jučer za Index rekli da su izvješća koja je Rimac predao bila nepotpuna.

"Društvo Rimac Group d.o.o. do danas nije dostavilo novi, potpuni izvještaj. Prema zadnjim informacijama koje imamo, obveznik će dostaviti u Finu ispravan izvještaj te Izjavu o razlozima izmjene", rekli su iz Fine za Index. Nedostajalo je, prema našim informacijama, prvih 16 stranica na kojima je trebalo biti neovisno revizorsko izvješće. 

Iz Rimac Groupa su tvrdili kako ih Fina nikada nije kontaktirala da nadopune dokumentaciju te da nisu obaviješteni da dio dokumentacije nedostaje. Štoviše, tvrdili su da Fina nije skenirala svu dokumentaciju koju su joj dostavili. 

Danas je iz Fine stiglo reagiranje u kojem kažu kako su za cijelu situaciju ipak krivi oni jer je došlo do greške pri obradi dokumenata. Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

"Na portalu Index, 6. lipnja 2023., objavljen je članak novinara Ilka Ćimića pod naslovom: Rimac: Predali smo sva financijska izvješća za 2021. godinu. Fina: Nisu.

Novinar Ilko Ćimić je točno prenio odgovor na upit koji je dostavio Financijskoj agenciji 6. lipnja 2023. godine. No, s obzirom na to da smo u međuvremenu došli do spoznaja koje uvelike utječu na istinitost informacija, dužni smo Vas o tome obavijestiti.

"Došlo je do greške pri učitavanju"

"RIMAC GROUP JE PREDALA FINI SVA FINANCIJSKA IZVJEŠĆA ZA 2021. GODINU

Temeljem novinarskog upita s portala Index koji smo zaprimili 6. lipnja 2023. godine, detaljno smo razmotrili slučaj predaje godišnjeg financijskog izvješća za javnu objavu za 2021. godinu društva Rimac Group.

Ustanovili smo kako je društvo 3. svibnja 2023. godine predalo dokumentaciju u Fininoj poslovnici gdje su naši zaposlenici obavili učitavanje dokumentacije. Društvo Rimac Group naknadno je utvrdilo da javno objavljeno revidirano financijsko izvješće društva nije potpuno, tj. da ne odgovara dokumentu koji je društvo Rimac Group predalo, nakon čega su nas o istome i informirali.

Postoji mogućnost da je prilikom učitavanja dokumentacije u Fini došlo do greške pri učitavanju, odnosno da ista nije u potpunosti učitana u sustav. Istovremeno, utvrdili smo da je jedan od dokumenata koji je društvo Rimac Group predalo potpisan faksimilom. S obzirom na to da Fina može isključivo prihvatiti potpis u originalnom obliku, zatražili smo novi dokument od Rimac Grupe kako bi sva dokumentacija bila potpuna i ispravna. Na naš zahtjev, društvo Rimac Group je dostavilo dokument s originalnim potpisom te su time svi dokumenti ispravno predani.

Ovim putem se ispričavamo društvu Rimac Group zbog pogrešne interpretacije u javnosti, što je potencijalno moglo negativno utjecati na imidž društva."

Pročitajte više