Fina: Uskoro istječe rok za predaju financijskih izvještaja

Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL

Financijska agencija (Fina) izvijestila je danas da je od ukupno 174.294 obveznika do sada njih 45.236 predalo godišnji financijski izvještaj za 2023. godinu te podsjetila da je zakonski rok za njihovu predaju do 30. travnja, a za javnu objavu šest mjeseci po isteku poslovne godine.

S obzirom na to da se bliži zakonski rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe za 2023. godinu, Fina poziva sve poduzetnike da na vrijeme predaju svoje izvještaje te izbjegnu plaćanje kazne. 

Kazne do 13.270 eura

Izvještaje poduzetnici mogu dostaviti putem internetske aplikacije RGFI, uz korištenje digitalnog certifikata, zatim putem Fininog Virtualnog šaltera - online servisa za predaju dokumentacije, poštom te osobno u svim Fininim poslovnicama.

Za obveznike koji ne dostave godišnji financijski izvještaj i svu propisanu dokumentaciju za statističke i druge potrebe i/ili u svrhu javne objave, propisana je novčana kazna u iznosu od 1320 do 13.270 eura, a odgovornoj osobi u iznosu od 660 do 2.650 eura, upozorili su iz te agencije.

Pročitajte više