Finac osumnjičen za seksualno iskorištavanje 445 tajlandskih dječaka

FINAC (43) osumnjičen je da je od 1989. seksualno iskoristio 445 tajlandskih dječaka i tako postao jedan od najvećih zločinaca u povijesti svoje zemlje, doznaje se od policijskog izvora.

"Uhićen je 6. siječnja u helsinškoj zračnoj luci po povratku iz Tajlanda. Njegovo se ime pojavilo u istrazi o pedofilskom lancu u Belgiji", kazao je za AFP pročelnik Lars Hanriksson iz kriminalističkog odjela finske policije.

Dokazi koji terete osumnjičenika kojega se identitet drži u tajnosti su teški: vodio je dnevnik u kojemu je popisao sve žrtve, mlade prostitutke od 10 do 13 godina isključivo muškog spola.

"Tijekom pretresa njegove kuće u Finskoj pronašli smo filmove koje je snimao na licu mjesta. To je još jedan materijalni dokaz, ali identifikacija djece nije nužna da bi ga sud proglasio krivim", dodaje policajac.

Finac bi mogao dobiti do deset godina strogog zatvora za "teško seksualno iskorištavanje". Suđenje bi trebalo početi do ljeta. Finsko pravosuđe može zahvaljujući načelu opće nadležnosti suditi za zločine počinjene u inozemstvu.

Bude li osuđen, osumnjičenik za pedofiliju ući će u povijest svoje zemlje kao zločinac s najvećim brojem žrtava.


Pročitajte više